Viden om klima og bæredygtighed i relation til sund mad
Sund mad kan gå hånd i hånd med bæredygtig og klimavenlig mad. Rådet for sund mad er optaget af, hvordan sund mad og sundere måltidsvaner kan bidrage til den grønne omstilling, sådan at danskernes måltidskultur bliver mere klimavenlig og bæredygtig. Her har vi samlet den viden om sund mad, klima og bæredygtighed, som Rådets vidensoverblik rummer. Med denne Viden om ønsker vi i Rådet for sund mad, at alle interesserede får et nemt og hurtigt overblik over de tilgængelige rapporter, publikationer og spændende cases mm., som findes i vidensoverblikket om klima og bæredygtighed i relation til sund mad.
Analyse af danskernes syn på klima og bæredygtighed. Med denne analyse har Landbrug & Fødevarer undersøgt danskernes holdninger til og prioriteringer inden for klima, miljø og bæredygtighed.
Are school meals a viable and sustainable tool to improve the healthiness and sustainability of children’s diet and food consumption? Denne artikel, som MAPP Centret, Aarhus Universitet er medforfattere på, kigger på potentialet for skolemad som middel og platform til at promovere sunde og bæredygtige madvaner for skolebørn.
Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt. Landbrug & Fødevarer har spurgt danskerne om, hvilke af en række forskellige tiltag, de er mest villige til at gøre, for at leve mere klimavenligt.
Food in the Anthropocene: the EAT–Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems. Denne rapport fra EAT-Lancet-kommissionen giver et bud på sammensætningen af en bæredygtig og sund kost.
Forbrugerne går op i bæredygtighed. Denne analyse fra Landbrug og Fødevarer giver et indblik i, hvordan danske forbrugere forholder sig til bæredygtighed i forhold til mad.
Healthy Diets From Sustainable Food Systems – Food, Planet, Health. En opsummerende rapport af EAT-Lancet-kommissionens Food in the Anthropocene: the EAT–Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems.
På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost. Denne artikel fra DTU Fødevareinstituttet kigger på danskernes klimaaftryk set ud fra de generelle kostvaner. Et af perspektiverne i artiklen er, at mange danskere kan spise mere bæredygtigt ved i højere grad at følge De officielle Kostråd.
Råd om bæredygtig sund kost – fagligt grundlag for et supplement til De officielle Kostråd. I denne rapport giver DTU Fødevareinstituttet et fagligt grundlag for en kommende revidering af De officielle Kostråd med råd om bæredygtig sund kost.
Sustainability – Solving global food challenges – with solutions of tomorrow. Denne hvidbog fra Food Nation har fokus på, hvordan man i det danske fødevaresystem arbejder innovativt for at blive endnu mere bæredygtige.
Sustainable healthy diets – guiding principles. Denne publikation fra FAO og WHO sigter mod at støtte landes indsats, når de arbejder på at omdanne fødevaresystemer til at levere en bæredygtig sund kost.
Teenagers’ perception of dietary guidelines & sustainable diets. Denne rapport, udarbejdet af IPSOS for Arla, dykker ned i teenageres opfattelse af kostrådene og forståelse af sund og bæredygtig kost. Rapporten bygger på en undersøgelse foretaget blandt ca. 1500 unge i alderen 13-19 fra Danmark, Sverige og Finland.
Mangler vi noget?
Tip os på viden@raadetforsundmad.dk, hvis du synes, vi mangler en kilde.