Viden om mad og nudging
Her har vi samlet al viden om mad og nudging, som vidensoverblikket rummer.
Med denne viden om mad og nudging ønsker vi i Rådet for sund mad, at detailbutikker, beslutningstagere og andre interesserede får et nemt og hurtigt overblik over de tilgængelige rapporter og projekter, som findes i vidensoverblikket om nudging.
Rapporter om nudging
Nudge for Sundhed. Rådet for sund mad har i samarbejde med iNudgeyou, Salling og Coop gennemført Nudge for Sundhed-projektet, der har testet tre nudges til mere frugt og grønt. Formålet er at hjælpe danskerne til at spise lidt grønnere. Især to nudges har vist at flytte forbrugers indkøb af frugt og grønt.
Et kærligt grønt skub – nudging af forbrugsvaner med fokus på frugt og grønt. Dette er en evalueringsrapport fra projektet Et kærligt grønt skub som undersøgte, om det var muligt at nudge forbrugere til at købe mere frugt og grønt. Projektet blev gennemført i regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad].
Flyt adfærden og få økonomi i det grønne. Katalog fra Dansk Gartneri med 10 tips hvordan detail og foodservice, kan nudge forbrugerne til grønnere fødevarevalg.
Nudging – et overblik på fødevareområdet. Dette er en gennemgang af videnskabelige studier fra Aarhus Universitet, som alle kigger på nudging-initiativer i forhold til fødevarekøb og spisevaner.
Nudging i kantiner på erhvervsskoler. I denne rapport, der blev udgivet af Aalborg Universitet i regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad], beskrives effekten af gentagen eksponering med sunde snacks i 13 kantiner blandt unge på erhvervsskoler.
Nudging til mere grønt i REMA 1000. Denne rapport beskriver, på baggrund af projektet Nudging til mere grønt i REMA 1000, effekten af de nudging-interventioner som blev afprøvet i et større antal dagligvarebutikker i Danmark. Projektet og rapporten blev gennemført i regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad].
Projekt om nudging
Nudging i detailbutikker og spisesteder. Projektet skal give et overblik over den viden som behandler brug af nudging til fremme af sunde spisevaner. Projektet blev gennemført i regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad].
Nudging til mere grønt i Rema1000. Projektet, som foregik ude i Rema1000s butikker, forsøgte at fremme salget af grønt via bestemte nudging-initiativer. Projektet blev gennemført i regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad].
Sundere kantiner. Projektet Sundere kantiner ville gøre det nemt for elever på landets erhvervsskoler at spise sundt i deres kantiner, fx gennem et nudgingtiltag, der skulle gøre de sunde måltider endnu mere tilgængelige. Projektet blev gennemført i regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad].