Viden om diabetes og mad
Her har vi samlet al viden, som vidensoverblikket rummer, der omhandler diabetes og mad.
Med denne viden om diabetes og mad ønsker vi i Rådet for sund mad, at sundhedprofessionelle, kommuner og andre interesserede får et nemt og hurtigt overblik over de tilgængelige rapporter og publikationer, som findes i vidensoverblikket relateret til diabetes.
Diabetes
Idekatalog – inspiration til støtteværktøjer til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes. Dette katalog har samlet inspiration og viden som kan bruges af ernærings- og sundhedsprofessionelle ift rådgivning og vejledning af borgere med diabetes. Kataloget er udviklet som del af projekt Sunde fødevarer til mennesker med diabetes i regi af Rådet for sund mad.
Indkøbsguide til mennesker med diabetes. Denne guide gør det nemt for mennesker med diabetes at vælge de rigtige mad- og drikkevarer når de handler ind. Indkøbsguiden er udviklet som del af projekt Sunde fødevarer til mennesker med diabetes i regi af Rådet for sund mad.
Livskvalitet og hverdagsliv blandt børn og unge med diabetes. Denne rapport fra Statens Institut for Folkesundhed kigger på livskvalitet og hverdagsliv blandt børn og unge med diabetes sammenlignet med børn og unge uden diabetes. Mad- og måltidsvaner fremhæves som et emne i rapporten.
Sund Mand – Litteraturstudiet. Dette litteraturstudiet fra KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, giver et overblik over sundhedsinterventioner rettet mod de erhvervsdygtige mænd, som har en særlig høj risiko for at udvikle diabetes.
Sunde fødevarer til mennesker med diabetes. Dette projekt under Rådet for sund mad fokuserer på at øge viden og information om sunde valg af fødevare, så det bliver lettere for personer med diabetes at følge De officielle Kostråd.
Sunde fødevarer til mennesker med diabetes – Resultater fra en kvantitativ og en kvalitativ undersøgelse. Rapporten bygger på to undersøgelser, som er grundlaget for udviklingen af nye støtteværktøjer og initiativer, der skal gøre det lettere for folk med diabetes at træffe sunde valg i indkøbssituationen. er udviklet som del af projekt Sunde fødevarer til mennesker med diabetes i regi af Rådet for sund mad.
UNG19 – Sundhed og trivsel på erhvervsuddannelser 2019. UNG19 EUD fra Steno Diabetes Center er en landsdækkende, tværsnitsundersøgelse blandt erhvervsskoleelever. Formålet er at opnå ny viden og indsigt i erhvervsskoleelevers sundhed, trivsel og hverdag for herigennem at kunne målrette og planlægge fremtidige sundhedsfremmende tiltag på erhvervsuddannelserne.
Mangler vi noget?
Tip os på viden@raadetforsundmad.dk, hvis du synes, vi mangler en kilde.