Viden om madvaner under Covid-19
Her har vi samlet viden, der omhandler danskernes madvaner under Covid-19.
Danskernes spisevaner blev hurtig ændret i marts 2020, da Danmark lukkede ned som en konsekvens af Covid-19 pandemien. Der er efterfølgende blevet publiceret en række viden på området. Med denne viden om Covid-19 og madvaner ønsker vi i Rådet for sund mad, at sundhedsprofessionelle, kommuner og andre interesserede får et nemt og hurtigt overblik over de nyeste tilgængelige rapporter og publikationer, som findes i vidensoverblikket relateret til madvaner under covid-19 pandemien.
Rapporter om madvaner under Covid-19
Changes in Food Consumption During the COVID-19 Pandemic: Analysis of Consumer Survey Data From the First Lockdown Period in Denmark, Germany, and Slovenia. Studie fra CBS (m.fl.) om indtag og indkøb under lockdown.
COVID-19 impact on consumer food behaviors in Europe. Undersøgelse fra EIT-Food under ledelse af MAPP Centret ved Aarhus Universitet om madforbrug under covid-19.
Covid19’s påvirkning på madkulturen – nu og på sigt. Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvordan Covid19 har påvirket madkulturen i Danmark. Undersøgelsen viser bl.a. at interessen for fødevarer og madlavning er steget – særligt blandt de 18-25-årige.
Corona har øget danskernes fokus på mad. Undersøgelsen fra Teknologisk Institut om danskernes madvaner under corona-pandemien.
Hvad betyder corona-pandemien for danskernes sundhed? Undersøgelsen fra Yougov omhandler danskernes fødevareindtag og sundhedstilstand under corona-pandemien.
Hvad betyder coronapandemien for danskernes kostvaner? Undersøgelse fra DTU omhandler, hvad danskerne spiser og drikker, samt hvor meget de bevæger sig under corona-pandemien.
Karolines Køkkens befolkningsanalyse 2020. Undersøgelsen fra Arla/Karolines Køkken om danskernes madlavningsvaner og madvaner under pandemien.
Madkultur i en krisetid. Særudgave af Madkulturens befolkningsundersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner, der kigger nærmere på, hvad danskernes selv vurderer, at COVID-19 nedlukningen har betydet for deres mad- og måltidsvaner.
Reported Changes in Dietary Habits During the COVID-19 Lockdown in the Danish Population: The Danish COVIDiet Study Undersøgelse fra Syddansk Universitet, Københavns Universitet og University of Granada om ændringer i danskernes madvaner under lockdown.
Sådan har Corona påvirket danskernes forbrug. Forbrugerundersøgelse og salgstal fra Coop under corona-pandemien.
Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020. En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at Danmarks coronanedlukning i foråret 2020 resulterede i mindre sunde kost- og aktivitetsvaner i form af mere sødt og betydelig mere skærmtid.
Mangler vi noget?
Tip os på viden@raadetforsundmad.dk, hvis du synes, vi mangler en kilde.