Værktøjer til sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener

Her kan du som madprofessionel finde viden og værktøjer, der understøtter sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener.

Vi har samlet viden og brugbare værktøjer, som forskellige organisationer og virksomheder fx Concito, Odense Kommune, Arla Pro og Dansk Vegetarisk Forening står bag.

Du kan lave en frisøgning, eller du kan bruge boksene herunder til at vælge fx opskrifter, beregningsværktøjer og viden eller søge efter den organisation, der står bag.

De udvalgte materialer optræder i rapporten Videns- og behovsafdækning af praksis i de professionelle køkkener i forbindelse med produktion af sund og klimavenlig mad, som Aarhus Universitet har udarbejdet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole som rådgivningsopgave for Fødevarestyrelsen i forbindelse med projektet ’Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener’.

2022
Metodik og smag Status: Aktiv
Organisationer Odense Kommune, Vejle Kommune / Culinary Institute by Vejle Erhverv, Caroline Boutrup Nielsen, Furesø Kommune
2022
Gode råvarer Status: Aktiv
Organisationer Landbrug & Fødevarer
2022
Madopskrifter.kk.dk Status: Aktiv
Organisationer Københavns Kommune, Meyers Madhus
2022
Organisationer Arla Pro, Odense Kommune, Bispebjerg & Frederiksberg Hospital, Dansk Vegetarisk Forening, Danske Æg, Københavns Kommune, Økologisk Landsforening
2022
Organisationer Landbrug & Fødevarer
2022
Den store klimadatabase Status: Aktiv
Organisationer CONCITO
2022
RISE klimadatabase Status: Aktiv
Organisationer RISE Research Institutes of Sweden
2022
CarbonCloud Status: Aktiv
Organisationer CarbonCloud
2022
FOLU’ FABLE calculator Status: Aktiv
Organisationer The Food and Land Use Coalition (FOLU)
2022
Cool Food Calculator Status: Aktiv
Organisationer World Ressources Institute
2022
Unilevers CO2-beregner Status: Aktiv
Organisationer Unilever
2022
FoodWaste Status: Aktiv
Organisationer eSmiley
2022
Organisationer DTU Fødevareinstituttet
2022
Organisationer Danmarks Restauranter og Cafeer
2022
Madfællesskabet Status: Aktiv
Organisationer Madfællesskabet
2022
Organisationer Sund By Netværket
2022
Netværk for Foodservice Status: Aktiv
Organisationer Hotel- og Restaurantskolen, Miljømærkning Danmark, Plantebaseret Videnscenter
2022
Organisationer Hotel- og Restaurantskolen