Claus Egeris til medlemsmøde om udbredelse af kostråd

Udbredelse af nye kostråd – fokus på sundhed og klima

Fødevarestyrelsen er på vej med nye kostråd med fokus på sundhed og klima. Her bliver de officielle råd til sund mad tænkt sammen med hensynet til at begrænse klimabelastningen fra danskernes madvaner.

Den 8. oktober afholdte vi medlemsmøde i Rådet for sund mad med fokus på netop de nye kostråd, og hvordan vi i Rådet kan koble klimahensyn sammen med sund mad. Sekretariatet streamede mødet fra et studie i Kødbyen og Rådets medlemmer deltog fra computere rundt om i landet.

Kommunikation og udbredelse af nye kostråd med fokus på sundhed og klima

Formålet med mødet var at skabe rum for en diskussion om, hvordan vi kan inddrage de nye kostråd i vores samarbejde om, at alle kommer til at spise sundere. For at spore deltagerne ind på emnet, gav tre dygtige oplægsholdere os viden om de nye kostråd, indblik i hvordan man kommunikerer med unge, og inspiration til arbejdet med fælles fortælling som fundament for en bevægelse om klimavenlig og sund mad.

Se hele programmet her.

Udfordringer og virkemidler når vi skal udbrede de nye kostråd

Efter oplæggene fordelte deltagerne sig i mindre grupper. Her kunne deltagerne komme med input til, hvordan vi i Rådet kan bruge de nye kostråd i vores samarbejde. Grupperne satte ord på de udfordringer, vi står overfor og peger samtidig på de virkemidler, vi kan bruge. Gruppediskussionerne kom godt rundt om, hvordan man rammer forskellige målgrupper og diversiteten i arbejdet med sundhedsfremme i relation til madvaner.  

Opsamling fra medlemsmødet

Se pointerne fra workshoppen i opsamlingen fra medlemsmødet .