
Børnesundhedsprofilen 2021 – København
Børnesundhedsprofilen 2021 – København giver viden om københavnske børns mentale og fysiske velbefindende og deres idræts- og foreningsliv. Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af en digital spørgeskemaundersøgelse om trivsel, sundhedsadfærd og fritidsliv, som børn i 3., 6. og 9. klasse har besvaret i perioden fra d. 6. september til d. 14. oktober 2021. 59 almene […]

Does school environment affect 11-year-olds’ fruit and vegetable intake in Denmark?
Det viser sig ofte, at unge spiser for lidt frugt og grønt. I denne artikel af forskere fra Danmark, Norge og Australien belyses betydningen af skolen for 11-åriges daglige indtag af frugt og grønt. Her fandt man, at forældres involvering havde en større betydning for indtaget hos eleverne end selve miljøet på skolen alene. Således […]

Parental involvement and association with adolescents’ fruit and vegetable intake at follow-up: Process evaluation results from the multi-component school-based Boost intervention
Baseret på antagelsen om forældrenes indflydelse på unges adfærd, omfatter multikomponente skolebaseret diætinterventioner ofte en forældrekomponent. Effekten af denne interventionskomponent rapporteres sjældent og beviserne er inkonsekvente. Forskerne bag denne rapport gennemførte en systematisk procesevaluering af forældrekomponenten og undersøgte niveauet af forældreinvolvering i en stor multi-komponent intervention. Konklusionen var, at elever med høj forældreinvolvering spiste markant […]

Danskernes Kostvaner 2000-2002
I perioden 2000-2002 blev der indsamlet data om danskernes kost fra fra 4120 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 4-75 år. Disse resulter er præsenteret i rapporten Danskernes kostvaner 2000-2002 fra DTU Fødevareinstituttet. Data er selvrapporterede. Der blev samtidig indsamlet oplysninger om deltagernes fysiske aktivitet og om baggrundsforhold. Interview og udlevering af kostspørgeskemaer med tilhørende instruktion […]

Forebyggelse af overvægt blandt børn og unge
Rapport fra Vidensråd for forebyggelse, hvis hovedformål har været at gennemgå den videnskabelige litteratur om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge målt på, hvorvidt en afprøvet indsats resulterede i, at færre børn og unge med normalvægt udvikler overvægt. Ud fra denne gennemgang har det været hensigten at give råd om og forslag til konkrete […]

Ulighed i børneovervægt i Danmark
I denne analyse om ulighed i børneovervægt undersøger Danmarks Statistik med bidrag fra DTU Fødevareinstituttet, hvordan andelen af børn med overvægt i 2012-2018 varierer på tværs af geografi og livsvilkår som familietype, oprindelsesland og forældrenes uddannelsesniveau. Analysens hovedkonklusioner Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner

Kostråd til Måltider
Fødevarestyrelsen står bag Kostråd til Måltider, der er udviklet til det professionelle køkkenpersonale køkkenpersonalet i daginstitutionen, skolen og kantinen, der hver dag serverer tusindvis af måltider for borgere. Anbefalingerne tager afsæt i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Kostråd til Måltider byder bl.a. på værktøjer man kan bruge, når man planlægger og […]

Danskernes Sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil 2021
Den Nationale Sundhedsprofil er en undersøgelse af danskernes sundhed og trivsel. Undersøgelsen belyser bl.a. udviklingen i danskernes kostmønstre og vægtstatus. Den Nationale Sundhedsprofil er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, SDU og er udgivet af Sundhedsstyrelsen. I den landsdækkende undersøgelse udsendes et spørgeskema til omkring 300.000 danskere over 16 år og gennemføres cirka hvert 3. […]

SAMMEN OM MAD på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.

Skolebørnsundersøgelsen 2018
Skolebørnsundersøgelsen, HBSC fra Sundhedsstyrelsen er det danske bidrag til det internationale forskningsprojekt, Health Behaviour in School-aged Children – a WHO Collaborative Cross-National Survey