Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Med denne rapport giver Rådet for sund mad et overblik over udviklingen i danskernes vægtstatus samt mad- og måltidsvaner
Spotlight on adolescent health and well-being
Rapport fra WHO der dækker studiet The Health Behaviour in School-aged Children (HBSC), som den danske Skolebørnsundersøgelse hører under. Her sammenlignes sundhedsdata for 11-, 13- og 15-årige på tværs af europæiske lande – herunder vægtstatus og madvaner. Data er indsamlet i 2017/18. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Den danske fedmeepidemi – Oplæg til en forebyggelsesindsats
Publikation fra 2003, der bl.a. forklarer, hvordan udviklingen af overvægt og især svær overvægt har været op til 2000. Ifølge publikationen havde der anno 2003 været en 30-40 gange stigning i forekomsten af fedme over de sidste 50 år. Forekomst af overvægt og svær overvægt blandt børn og unge var tredoblet over de sidste 30 […]
Danskernes kostvaner 2003-2008
I perioden 2003-2008 blev der indsamlet data om danskernes kost fra deltagere i alderen 4-75 år. Disse resulter er præsenteret i rapporten Danskernes kostvaner 2003-2008 fra DTU Fødevareinstituttet.
Ungdomsprofilen 2014
I ungdomsprofilen fra Statens Institut for folkesundhed & Syddansk universitet undersøges der sundhed og trivsel blandt knapt 30.000 unge på ungdomsuddannelser.
Metodik og smag
Metodikogsmag.dk ønsker gennem vidensformidling og inspiration at hjælpe professionelle køkkener med at få styr på metodikken og den gode smag, når de tilbereder mad til mange. Metodikogsmag.dk kan inspirere og give viden om: Metodikogsmag er udviklet til dig, der arbejder i et industrikøkken, et storkøkken eller et institutionskøkken, der tilbereder mad til mange af høj […]
Livsstilsintervention ved svær overvægt
Anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen målrettet kommuner, der ønsker at kvalificere deres indsats og tilbud om livsstilsintervention ved svær overvægt hos børn og voksne. Formålet med anbefalingerne er at formidle viden om, hvilket indhold og hvilke rammer der giver de mest effektive livsstilsinterventioner ved svær overvægt i alderen 5 år og opefter. I publikationen finder man også […]
Social ulighed i sundhed og sygdom
Rapport udarbejdet for Sundhedsstyrelsen af Statens Institut for Folkesundhed (SIF), med bistand fra Sundhedsstyrelsens ekspertgruppe i social ulighed i sundhed. Formålet med rapporten ”Social ulighed i sundhed og sygdom” er at give en status for den sociale ulighed i sundhed og sygdom i Danmark, samt beskrive udviklingen i perioden 2010-2017. Rapporten indeholder 69 indikatorer, der […]
Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre. Resultater viser, at børn og unge indtager op til fire gange så mange søde sager og søde drikke, som der er plads til i en anbefalet kost. Danskere skal i […]
Long-Term Effects of Childhood Nutrition: Evidence from a School Lunch Reform
Svensk studie om effekterne af den gratis skolemad i Sverige. Studiet peger på, at skolefrokostprogrammet gav betydelige langsigtede fordele, hvor elever, der blev eksponeret for programmet i hele deres folkeskoleperiode, fik 3 % højere livsindkomst. Effekten var større for elever, der blev eksponeret i tidligere alder, og for elever fra fattige husholdninger, hvilket tyder på, […]