Flere overvægtige danske kvinder
Denne artikel fra DTU Fødevareinstituttet om danskeres vægtudvikling fra 2005-2008 til 2011-2013 viser, at andelen af kvinder med overvægt eller svært overvægt er steget fra 39% til 44%. Den delgruppe af kvinder, der klassificeres som havende svær overvægt, steg fra 13% til 15%. Andelen af mænd med overvægt eller svært overvægt steg derimod kun fra […]
Madkultur 21: Måltidet
Madkultur 21 er en analyse af danskernes mad- og måltidsvaner fra Madkulturen. Analysen er baseret på selvrapporterede data fra 2265 respondenter i alderen 18-80 år. Madkultur 21 viser, at 97 % havde spist aftensmad dagen før. 90 % spiste aftensmåltidet i et privat hjem, 4 % spiste på restaurant og 6 % andre steder. I […]
Forbrugsanalyse for bælgfrugter
Rapport fra Aarhus Universitet om danskernes forbrug af bælgfrugter. Forbrugsanalyse for bælgfrugter tager udgangspunkt i en litteraturgennemgang, hvor forskerne er dykket ned i den eksisterende viden på området. Dertil indeholder rapporten resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt omkring 600 danskere, med en ligelig fordeling mellem køn og mellem brugere og ikke-brugere af bælgfrugter, hvor forskerne […]
Notat om fremskrivning af prævalensen af overvægt i Danmark til 2045.
Kræftens Bekæmpelser har lavet dette notat, hvor de laver en fremskrivning af prævalensen – elle fore i overvægt i Danmark baseret på selvrapporterede oplysninger om BMI fra den nationalt repræsentative befolkningsundersøgelse ”Danskernes sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil”. Forekomsten er stigende over tid, og ifølge notatet kan det forventes, at mere end 66% af den voksne […]
The Whole Grain Partnership
— How a Public–Private Partnership Helped Increase Whole Grain Intake in Denmark På mindre end et årti steg danskernes gennemsnitlige fuldkornsindtag fra 36 til 63 g/10 MJ/dag. I denne artikel beskriver forfatterne historien bag, organiseringen og resultater af Fuldkornspartnerskabet. Artiklen peger på, at partnerskaber, hvor relevante offentlige og private aktører går sammen om en fælles […]
Frokosten er det måltid, som flest springer over
Analysen fra Landbrug & Fødevarer med ca. 1000 respondenter viser, at sammenlignet med morgenmad og aftensmad er der flest, der skipper frokosten. Overordnet set var det 35 %, der sprang frokosten over mindst én gang om ugen. Især personer på 18-35 år sprang frokosten over. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og […]
Aftensmaden i Danmark
Analyse fra Landbrug & Fødevarer om aftensmaden i Danmark. Analysen viser at der samlet set er 62 %, der spiser et varmt tilberedt aftensmåltid eller rester på en typisk dag. Hurtigt og nemt mad er den største motivation for valg af aftensmad. Baggrunden for analysen er i alt fire bølger af undersøgelsen med 1000 interviews […]
Markedsanalyse om voksnes madpakker
Analyse fra Landbrug & Fødevarer, der viser, at madpakken er den mest populære frokostordning blandt voksne i hverdagene. Denne analyse viser, at selvom størstedelen godt kan lide at lave madpakke og er tilfredse med indholdet, så kan den også være en udfordring og kun 27 % forbinder madpakken med “god smag”. Analysen er baseret på […]
Kødets ernæringsmæssige betydning
Publikation fra Landbrug & Fødevarer om kødets ernæringsmæssige betydning, der også kigger på danskernes indtag af kød baseret på data fra Danskernes kostvaner 2011-13 omregnet til tilberedt vægt. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Danskernes brug af snacks og mellemmåltider
Rapport fra Landbrug & Fødevarer om danskernes brug af snacks og mellemåltider. Undersøgelsen bag bygger på en kombination af kvalitative og kvantitative metoder, specifikt først et mobiletnografisk studie og dernæst en kvantitativ forbrugerundersøgelse med 1032 repræsentativt udvalgte danskere. Rapporten viser, at hovedmåltiderne er fortsat de mest udbredte blandt danskerne, men undersøgelsen tegner et billede af, […]