Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020
En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at coronanedlukning i foråret 2020 resulterede i mindre sunde kost- og aktivitetsvaner.
Effectiveness of food environment policies in improving population diets: a review of systematic reviews
Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse og Forebyggelseslaboratoriet gennemgår nyeste videnskabelige litteratur ift. effekten af politiske indsatser for at fremme sundere spisevaner.
Forskellige veje for grønne proteiner
Undersøgelsen fra Landbrug & Fødevare viste at halvdelen af danskerne forventer at de vil øge sit indtag af mad- og drikkevarer fra planteriget.
Børn, Unge og Mad – Børneanalyse 2021
Undersøgelsen fra Arla Fonden viser at de fleste børn får sund aftensmad i ugedagene, og at der oftere er lidt usundere mad i weekenden.
Danskernes kostvaner 2011-2013
Undersøgelse fra DTU om udviklingen i danskernes kostvaner
Maddag 2021
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I 2021 bliver Maddag fejret på institutioner rundt om i landet den 16. september. I år skal sild begejstre børn og voksne med lækre retter og sjove aktiviteter.
Smag, leg & fantasi – Den Magiske Madkasse i børnehaven
Evalueringen af Den Magiske Madkasse foretaget af DPU, Aarhus Universitet for Mejeriforeningen og Landbrug & Fødevarer.
Den Magiske Madkasse – til institutioner
Den Magiske Madkasse er udviklet af Mejeriforeningen og Landbrug & Fødevarer og sætter fokus på overgangen fra børnehave til skole.
Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
I dette projekt går 13 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.
Børn & Mad – et netværk om mad og måltider i daginstitutioner, skoler og fritidsinstitutioner
I dette netværk går en række af Rådets partnere sammen om at skabe et forum for sparring og netværk. Netværket er målrettet de af Rådets partnere, der har interesse i og arbejder med mad og måltider i daginstitutioner, skoler, fritidsinstitutioner og lignende.