Tak for en forrygende bælgfrugtefest

Den 10. februar fejrede vi Bælgfrugternes Dag sammen med bælgfrugteentusiaster i hele landet.

Igen i år havde vi i Rådet for sund mad sat alle sejl for at hylde bælgfrugter den 10. februar på FN’s internationale World Pulses Day. På Rådets hjemmeside kunne alle interesserede finde opskrifter, viden og inspiration, så det var nemt selv at fejre dagen. På sociale medier kunne vi følge med i fejringerne over hele landet. Her kunne vi se, at der blev serveret lækre retter for børnehavebørn og i kantiner. Skoleelever tryllede med bælgfrugter i skolekøkkenet og kommende madprofessionelle bød medstuderende på bælgfrugterig mad.

Hos FOA, der var projektleder på fejringen, deltog fødevareminister Jakob Jensen (V) og fødevareordførerne Ida Auken (A), Carl Valentin (SF) og Christian Friis Bach (R) i en flot bælgfrugtefrokost. Menuen bestod primært af retter, som man kunne finde opskrifter på på Rådets hjemmeside. Christian Friis Bach medbragte derudover smukke og smagfulde Niébé bønner fra Nigeria.

Udover de fysiske fejringer fik bælgfrugterne også omtale i forskellige medier som resultat af en målrettet presseindsats. Lørdagen op til Bælgfrugternes Dag bragte Politiken et femsiders opslag om bælgfrugter og med opskrifter fra bl.a. Claus Meyer. På selve dage optrådte Trine Krebs i Go’ Morgen Danmark på TV2, hvor hun inspirerede til, hvordan man kan få flere bælgfrugter i hverdagsmaden derhjemme. Derudover var der omtaler i magasiner og ugeblade, og Odense Kommune havde sørget for omtale af deres fejring i en lokalavis. I anledning af Bælgfrugternes Dag bragte altinget.dk en række artikler/indlæg om bælgfrugter med en fødevarepolitisk vinkel. 

Som nævnt kunne vi følge med sociale medier, da vi op til dagen havde opfordret alle til at bruge #bælgfrugternesdag. Mange fra projektgruppen delte opslag i løbet af dagen og dagene op til. Det samme gjorde mange af Rådets andre medlemmer. Derudover gik store madspillere som Aarstiderne og Meyers amok i bælgfrugter hele ugen og brugte både hashtagget og taggede Rådet i mange af deres opslag.

En stor tak til alle der deltog på den ene eller anden måde.