Hver sin ret! Men hvad skal der blive af de fælles måltidsoplevelser?
spissundereLIVE den 30. november 2020
Se eller gense vores netværksarrangement om mad og læring, hvor det handlede om madmæssig mangfoldighed.
Karen Wistoft, professor på DPU og Lone Carlson, formand for Foreningen for Madkundskab var dagens oplægsholdere. Efter deres oplæg, havde vi en paneldebat om, hvorvidt individuelle madhensyn påvirker vores fælles måltider, og hvordan faget madkundskab kan være med til at tage hensyn og samtidig fremme måltidsfællesskaber.
Introduktion til Hver sin ret!
Sekretariatschef i Rådet for sund mad, Claus Egeris, og Boris Andersen, ph.d. og lektor på Aalborg Universitet, CPH introducerer dagens program og oplægsholdere.
Sentire aude og sensus communis v. Karen Wistoft, professor DPU/AU
Hvordan vi spiser og smager, er civilisatorisk lige så vigtigt, som hvad vi ved og synes. Karen Wistoft præsenterer her begreberne ’sentire aude’ og ’sensus communis’ og forklarer, hvordan madmæssige mangfoldighed må høre hjemme i et meningsfællesskab, der både er baseret på fornuft, følelser og smag.
Madmæssig mangfoldighed – set fra en madkundskabslærers synsvinkel v. Lone Carlson, formand for Foreningen for Madkundskab
Også blandt skolebørn kan man finde forskellige individuelle spisepræferencer, der fx kan være bundet op på religion, intolerance, smagspræferencer og diæter. Hvordan kan madkundskab være med til at tage hensyn til individuelle spisepræferencer og samtidig fremme måltidsfællesskaberne?
Paneldebat
Deltagerne kunne stille spørgsmål om madmæssig mangfoldighed til oplægsholderne Karen Wistoft og Lone Carlson. Samtalen blev moderet af Boris Andersen.
Hold øje med arrangementet, der ligner spissundereLIVE – hver sin ret! i vores kalender eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.