Food Literacy – nøglen til sund kost og trivsel blandt børn og unge
spissundereLIVE den 22. april 2021
Se eller gense vores netværksarrangement om mad og læring, hvor det handlede om effekten af maddannende aktiviteter med udgangspunkt i Arla Fondens MADlejr.
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet og Steno Diabetes Center Copenhagen afdeling for Sundhedsfremme præsenterede deres resultater fra forskningsevalueringen af MADlejr.
Vi gør opmærksom på, at resultaterne endnu ikke er publicerede, og at der derfor kan ske ændringer på et senere tidspunkt.
Velkomst og introduktion v. Claus Egeris, sekretariatschef i Rådet for sund mad
Sekretariatschef i Rådet for sund mad, Claus Egeris, bød velkommen til Rådet for sund mad og arrangementet.
Introduktion til forskningsprojekt v. Nanna Wurr Stjernqvist, postdoc Steno Diabetes Center Copenhagen
Nanna præsenterer baggrunden for projektet og de overordnede problemstillinger.
Effekten af Arlas MADlejr på skolebørns madkompetence v. Peter Elsborg, postdoc Steno Diabetes Center Copenhagen og ekstern lektor på Københavns Universitet, Institut for Idræt og Ernæring
Peter præsenterer, hvilken effekt MADlejr har på børns madkompentencer.
Er der en effekt af Arla Fondens MADlejr på skolebørns kostvaner? v Anne Vibeke Thorsen postdoc DTU Fødevarerinstituttet
Anne Vibeke fortæller om, man kan måle en effekt på børnenes kostvaner, efter de har været på MADlejr og om metoden bag deres måling.
“Jeg blev skubbet ud over kløften, men jeg døde ikke” v. Nanna Wurr Stjernqvist, postdoc Steno Diabetes Center Copenhagen
Nanna præsenterer resultaterne fra et kvalitativt case studie af udvikling af skolebørns madkompetencer på MADlejr.
Paneldebat
Boris Andersen ph.d. AAU Copenhagen moderer paneldebat med deltagelse fra de tre oplægsholderne, Jette Benn professor emerita, og Gitte Ravn-Haren, seniorforsker DTU Fødevareinstituttet.
Hold øje med arrangementet, der ligner spissundereLIVE – hver sin ret! i vores kalender eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.