Ses vi på Folkemødet?
Mange medlemmer af Rådet for sund mad deltager på årets Folkemøde. Se udvalgte arrangementer her.
Årets Folkemøde er en oplagt mulighed for at møde Rådet for sund mads medlemmer, da mange deltager som arrangører og/eller debatdeltagere. Sekretariatet har søgt i programmet og lavet et overblik over nogle af de arrangementer, som medlemmerne er engageret i, og som kan have interesse for Rådets øvrige medlemmer. Har vi misset et arrangement? Så skriv til annemette@raadetforsundmad.dk, og vi tilføjer den straks.
Se Folkemødets fulde program her.
Torsdag
13.00-14.00 (+andre tidspunkter)
Hvor sund er din livsstil? Arr. Kræftens Bekæmpelse
Få målt fedt og muskler og hør hvordan små ændringer i din livsstil og kost kan styrke sundheden.
N1 – Kræftens Bekæmpelse | N – Nørregade
Partnere: Kræftens Bekæmpelse
14.00-14.50
Bæredygtige råvarer – sund fornuft eller hysteri? Arr. Lindskov Communication, Coor
Hvordan kan vi påvirke virksomheder og forbrugere til at tænke i gode råvarer, der er i sæson?
F15 – Fællesskabsscenen | F – Ved Folkemødehuset
Partnere: COOP
14.15-15.15
Viden om sundhed – i fremtiden? Arr. Komiteen for Sundhedsoplysning, Rådet for Bedre Hygiejne
Sundhedskompetencer er afgørende for livets valg – så hvilke skal vi bruge mod og efter 2030?
C8 – Dansk Folkeoplysnings Samråd | C – Cirkuspladsen
Partnere: COOP, Komiteen for Sundhedsoplysning
14.30-15.25
Hvor er ”værdipolitikken”, når vi køber dagligvarer? Arr. De Samvirkende Købmænd
Sådan flytter vi fokus fra pris til kvalitet, udvalg, nærhed, sundhed og bæredygtighed!
N8 – Grønbechs Hotel: Restaurant Vilhelm | N – Nørregade
Partnere: De Samvirkende Købmænd, Arla
15.00-15.45
Hvor hellig har man lov at være? Arr. VIA University College
En debat om paradokserne og potentialerne i arbejdet for at skabe en bæredygtig fremtid.
J7 – Professionshøjskolernes Strandbar | J – Kæmpestranden
Partnere: VIA University College
15.15-16.00
Mad, mod og måltider – og anbragte børn og unge. Arr. FADD – foreningen af døgn- og dagtilbud for udsatte børn og unge
I den bedste af alle verdener: Hvordan ser det gode måltid ud? Og hvordan smager og dufter det?
J36 – Anbragte og udsatte børn og unge | J – Kæmpestranden
Partnere: Kost & Ernæringsforbundet
15.15-16.00
Er vores krop et personligt eller kollektivt ansvar? Arr. Kost og Ernæringsforbundet
Debat om et bæredygtigt arbejdsmarked med ret til og mulighed for at blive så lang tid som muligt.
G11 – FTFa Teltet | G – Yder-/indermolen
Partnere: Kost & Ernæringsforbundet
15.30-16.15
Sammen om sundhed. Arr. Dansk Erhverv
Kan Corydon hjælpe Kristian Jensen og erhvervsliv på vej til opskriften på fremtidens sundhedstilbud?
D9 – Venstres Hus – Danchels Hus | D – Ved Brandstationen
Partnere: Dansk Erhverv
15.30-16.30
Fra kødgryder til plantepølser: Kan det lade sig gøre? Arr. Madkulturen
Kødædere og planteelskere mødes til madlavningsduel og debat med bæredygtig hverdagsmad på menuen.
K24 – Madkassen | K – Kirkepladsen
Partnere: Madkulturen, COOP
16.30-19.00
E-sport og Folkesundhed. Arr. Folkeuniversitetet, Komiteen for Sundhedsoplysning
Kan e-sport bidrage positivt til folkesundheden?
A51 – Bornholms Folkebiblioteker | A – Danchells Anlæg
Partnere: Komiteen for Sundhedsoplysning
17.30-18.30
Sundhedsstyrelsen er blevet 110 år. Arr. Sundhedsstyrelsen
Sundhedsstyrelsen har siden 1909 sat fokus på sundheden. Det fejrer vi på Folkemødet.
J27 – Sundhedsstyrelsen | J – Kæmpestranden
Partnere: Sundhedsstyrelsen
Fredag
10.45-11.30
Ulighed i sundhed – kan en fælles alliance mindske den? Arr. Kræftens Bekæmpelse, Danske Regioner
Stigende social ulighed i sundhed. Kan en alliance på tværs øge sundhed og overlevelse?
N1 – Kræftens Bekæmpelse | N – Nørregade
Partnere: Kræftens Bekæmpelse
11.00-11.50
Kan dansk mad give lyst til Danmark? Arr. Dansk Industri, VisitDenmark
Kom til workshop om at gøre god mad til en klar signatur for Danmark som fødevare- og turismeland
E10 – Turismeministeriet | E – Kampeløkke Havn
Partnere: DI Fødevarer
12.15-13.00
Hvordan bliver sundheden bedre for mennesker på botilbud? Arr. FOA, Danske Handicaporganisationer
Mennesker med handicap lever kortere og har dårligere helbred. Politikere og fagpersoner debatterer
D6 – FOA og Pensam | D – Ved Brandstationen
Partnere: FOA
13.30-14.30
Kan ”gamle nisser” og unge rebeller samles om et klimaopråb? Arr. Arla Danmark
Vær med, når unge og voksne skal finde fælles svar på klimakrisen og samles under samme banner.
K21 – Fremtidspladsen – Radius CPH | K – Kirkepladsen
Partnere: Arla
13.30-14.30
Fremtidens fødevarer: Hvordan mætter vi 10 mia. i 2050? Arr. Højskolerne, Landbrug & Fødevarer
Hvis verdens klimaforandringer skal stoppes, så skal fødevarers klimaaftryk neutraliseres. Hvordan?
A5 – Højskolernes Folkekøkken | A – Danchells Anlæg
Partnere: Landbrug & Fødevarer, COOP, Arla
14.00-15.15:
Hvordan fremmes fællesskaber, livsglæde og mental sundhed? Arr. LOF’s landsorganisation
Debat om foreninger, fællesskaber og sundhedspolitik til tonerne af bandet Total Hip Replacement.
D9 – Venstres Hus – Danchels Hus | D – Ved Brandstationen
Partnere: Hjerteforeningen
16.30-17.00
Når mærkning af din mad giver mening. Arr. Varefakta
Kan fødevaremærkning føre til lighed i sundhed?
J45 – Det Fælles Sundhedstelt | J – Kæmpestranden
Partnere: Fødevarestyrelsen, Kost & Ernæringsforbundet
16.30-17.15
Hvordan skaber vi mere lighed i sundhed i Danmark?
Vi debatterer, om vi svigter dem med størst behov, og derfor ikke når FN’s mål om sundt liv for alle.
J27 – Sundhedsstyrelsen | J – Kæmpestranden
Partnere: Sundhedsstyrelsen
17.00-17.45
En dag på Troldestuen. Arr. Københavns Professionshøjskole
Hver dag går tusindvis af børn i institution. Men hvordan ser hverdagen egentlig ud på Troldestuen?
J7 – Professionshøjskolernes Strandbar | J – Kæmpestranden
Partnere: Københavns Professionshøjskole, Børne- og Socialministeriet
17.15-18.00
Måltidets magt – Mad, medicin eller shots? Arr. Kost og Ernæringsforbundet
Er sundhed en ret eller en uopnåelig tilstand for anbragte børn?
J45 – Det Fælles Sundhedstelt | J – Kæmpestranden
Partnere: Kost & Ernæringsforbundet
17.30-18.30
Madspild & Monopolet – restaurationsbranchen søger løsninger. Arr. Stop Spild Af Mad, Global Compact Network Denmark, Danmarks Restauranter & Cafeer
Vi stiller skarpt på restauranters madspild og søger løsninger sammen med leverandører og fagfolk
E10 – Turismeministeriet E | Kampeløkke Havn
Partnere: DTU Fødevareinstituttet
18.00-19.00
AV min tarm… Irritabel tarm (IBS) – en overset folkesygdom. Arr. FTFa, Fagligt selskab af Kliniske Diætister (FaKD)
Tilbyder den offentlige sektor den rette behandling til de mange mennesker som lider af IBS?
G11 – FTFa Teltet | G – Yder-/indermolen
Partnere: Fagligt selskab af Kliniske Diætister
Lørdag
10.30-11.15
Kan vi handle os til en bæredygtig fremtid? Arr. Dansk Erhverv
Er det forbrugerne, butikkerne eller politikerne der skal gå forrest i den bæredygtige omstilling?
G7 – Dansk Erhverv | G – Yder-/indermolen
Partnere: Dansk Erhverv
10.30-11.15
Fra jord til tallerken, fra tand til tarm. Arr. Aarhus Universitet
Tre forskere fra Aarhus Universitet fortæller om fødevarernes rejse fra tallerken til tand til tarm.
H6 – Aarhus Universitet – Aurora | H – Allinge Havn
Partnere: Aarhus Universitet
11.00-12.00
Bæredygtige, økologiske køkkener i fremtiden – hvad gør vi? Arr. Økologisk Landsforening
Hvem har ansvaret for at sikre, at vi uddanner næste generation af økologiske madhåndværkere?
E2 – Sinaturs Mødested | E – Kampeløkke Havn
Partnere: Hotel- og Restaurantskolen, Kost & Ernæringsforbundet
15.00-15.45
Det gode og sunde ældreliv – hvad er det og hvem har det? Arr. Sundhedsstyrelsen
Hvornår bliver man gammel nok til at være ældre og få et ”ældreliv”? Og hvad er et godt ældreliv?
J27 – Sundhedsstyrelsen | J – Kæmpestranden
Partnere: Sundhedsstyrelsen
15.15-16.00
Uden unge talenter – ingen velfærd. Arr. PenSam, FOA Ungdom
Vores velfærd er afhængige af, at dygtige unge tilvælger velfærdsfagene
D6 – FOA og Pensam | D – Ved Brandstationen
Partnere: FOA
15.30-16.00
Gastro: Kokken eller ægget? Arr. HORESTA
Er det kokken eller ægget, der skaber potentialet for Danmark som Gastro-land?
E10 – Turismeministeriet | E – Kampeløkke Havn
Partnere: HORESTA, Landbrug & Fødevarer
17.30-18.30
Fremtidens Sundhed – en sundhed i balance? Arr. Komiteen for Sundhedsoplysning
Hvordan kan vi skabe en sundhedsindsats i balance med borger, data, forskning og livskvalitet?
J45 – Det Fælles Sundhedstelt | J – Kæmpestranden
Partnere: Komiteen for Sundhedsoplysning