Ses vi på Folkemødet?

Mange medlemmer af Rådet for sund mad deltager på årets Folkemøde. Se udvalgte arrangementer her.

Årets Folkemøde er en oplagt mulighed for at møde Rådet for sund mads medlemmer, da mange deltager som arrangører og/eller debatdeltagere. Sekretariatet har søgt i programmet og lavet et overblik over nogle af de arrangementer, som medlemmerne er engageret i, og som kan have interesse for Rådets øvrige medlemmer. Har vi misset et arrangement? Så skriv til annemette@raadetforsundmad.dk, og vi tilføjer den straks.

Se Folkemødets fulde program her.

Torsdag

13.00-14.00 (+andre tidspunkter)

Hvor sund er din livsstil? Arr. Kræftens Bekæmpelse

Få målt fedt og muskler og hør hvordan små ændringer i din livsstil og kost kan styrke sundheden.

N1 – Kræftens Bekæmpelse | N – Nørregade

Partnere: Kræftens Bekæmpelse

14.00-14.50

Bæredygtige råvarer – sund fornuft eller hysteri? Arr. Lindskov Communication, Coor

Hvordan kan vi påvirke virksomheder og forbrugere til at tænke i gode råvarer, der er i sæson?

F15 – Fællesskabsscenen | F – Ved Folkemødehuset

Partnere: COOP

14.15-15.15

Viden om sundhed – i fremtiden? Arr. Komiteen for Sundhedsoplysning, Rådet for Bedre Hygiejne

Sundhedskompetencer er afgørende for livets valg – så hvilke skal vi bruge mod og efter 2030?

C8 – Dansk Folkeoplysnings Samråd | C – Cirkuspladsen

Partnere: COOP, Komiteen for Sundhedsoplysning

14.30-15.25

Hvor er ”værdipolitikken”, når vi køber dagligvarer? Arr. De Samvirkende Købmænd

Sådan flytter vi fokus fra pris til kvalitet, udvalg, nærhed, sundhed og bæredygtighed!

N8 – Grønbechs Hotel: Restaurant Vilhelm | N – Nørregade

Partnere: De Samvirkende Købmænd, Arla

15.00-15.45

Hvor hellig har man lov at være? Arr. VIA University College

En debat om paradokserne og potentialerne i arbejdet for at skabe en bæredygtig fremtid.

J7 – Professionshøjskolernes Strandbar | J – Kæmpestranden

Partnere: VIA University College

15.15-16.00

Mad, mod og måltider – og anbragte børn og unge. Arr. FADD – foreningen af døgn- og dagtilbud for udsatte børn og unge

I den bedste af alle verdener: Hvordan ser det gode måltid ud? Og hvordan smager og dufter det?

J36 – Anbragte og udsatte børn og unge | J – Kæmpestranden

Partnere: Kost & Ernæringsforbundet

15.15-16.00

Er vores krop et personligt eller kollektivt ansvar? Arr. Kost og Ernæringsforbundet

Debat om et bæredygtigt arbejdsmarked med ret til og mulighed for at blive så lang tid som muligt.

G11 – FTFa Teltet | G – Yder-/indermolen

Partnere: Kost & Ernæringsforbundet

15.30-16.15

Sammen om sundhed. Arr. Dansk Erhverv

Kan Corydon hjælpe Kristian Jensen og erhvervsliv på vej til opskriften på fremtidens sundhedstilbud?

D9 – Venstres Hus – Danchels Hus | D – Ved Brandstationen

Partnere: Dansk Erhverv

15.30-16.30

Fra kødgryder til plantepølser: Kan det lade sig gøre? Arr. Madkulturen

Kødædere og planteelskere mødes til madlavningsduel og debat med bæredygtig hverdagsmad på menuen.

K24 – Madkassen | K – Kirkepladsen

Partnere: Madkulturen, COOP

16.30-19.00

E-sport og Folkesundhed. Arr. Folkeuniversitetet, Komiteen for Sundhedsoplysning

Kan e-sport bidrage positivt til folkesundheden?

A51 – Bornholms Folkebiblioteker | A – Danchells Anlæg

Partnere: Komiteen for Sundhedsoplysning

17.30-18.30

Sundhedsstyrelsen er blevet 110 år. Arr. Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har siden 1909 sat fokus på sundheden. Det fejrer vi på Folkemødet.

J27 – Sundhedsstyrelsen | J – Kæmpestranden

Partnere: Sundhedsstyrelsen

Fredag

10.45-11.30

Ulighed i sundhed – kan en fælles alliance mindske den? Arr. Kræftens Bekæmpelse, Danske Regioner

Stigende social ulighed i sundhed. Kan en alliance på tværs øge sundhed og overlevelse?

N1 – Kræftens Bekæmpelse | N – Nørregade

Partnere: Kræftens Bekæmpelse

11.00-11.50

Kan dansk mad give lyst til Danmark? Arr. Dansk Industri, VisitDenmark

Kom til workshop om at gøre god mad til en klar signatur for Danmark som fødevare- og turismeland

E10 – Turismeministeriet | E – Kampeløkke Havn

Partnere: DI Fødevarer

12.15-13.00

Hvordan bliver sundheden bedre for mennesker på botilbud? Arr. FOA, Danske Handicaporganisationer

Mennesker med handicap lever kortere og har dårligere helbred. Politikere og fagpersoner debatterer

D6 – FOA og Pensam | D – Ved Brandstationen

Partnere: FOA

13.30-14.30

Kan ”gamle nisser” og unge rebeller samles om et klimaopråb? Arr. Arla Danmark

Vær med, når unge og voksne skal finde fælles svar på klimakrisen og samles under samme banner.

K21 – Fremtidspladsen – Radius CPH | K – Kirkepladsen

Partnere: Arla

13.30-14.30

Fremtidens fødevarer: Hvordan mætter vi 10 mia. i 2050? Arr. Højskolerne, Landbrug & Fødevarer

Hvis verdens klimaforandringer skal stoppes, så skal fødevarers klimaaftryk neutraliseres. Hvordan?

A5 – Højskolernes Folkekøkken | A – Danchells Anlæg

Partnere: Landbrug & Fødevarer, COOP, Arla

14.00-15.15:

Hvordan fremmes fællesskaber, livsglæde og mental sundhed? Arr. LOF’s landsorganisation

Debat om foreninger, fællesskaber og sundhedspolitik til tonerne af bandet Total Hip Replacement.

D9 – Venstres Hus – Danchels Hus | D – Ved Brandstationen

Partnere: Hjerteforeningen

16.30-17.00

Når mærkning af din mad giver mening. Arr. Varefakta

Kan fødevaremærkning føre til lighed i sundhed?

J45 – Det Fælles Sundhedstelt | J – Kæmpestranden

Partnere: Fødevarestyrelsen, Kost & Ernæringsforbundet

16.30-17.15

Hvordan skaber vi mere lighed i sundhed i Danmark?

Vi debatterer, om vi svigter dem med størst behov, og derfor ikke når FN’s mål om sundt liv for alle.

J27 – Sundhedsstyrelsen | J – Kæmpestranden

Partnere: Sundhedsstyrelsen

17.00-17.45

En dag på Troldestuen. Arr. Københavns Professionshøjskole

Hver dag går tusindvis af børn i institution. Men hvordan ser hverdagen egentlig ud på Troldestuen?

J7 – Professionshøjskolernes Strandbar | J – Kæmpestranden

Partnere: Københavns Professionshøjskole, Børne- og Socialministeriet

17.15-18.00

Måltidets magt – Mad, medicin eller shots? Arr. Kost og Ernæringsforbundet

Er sundhed en ret eller en uopnåelig tilstand for anbragte børn?

J45 – Det Fælles Sundhedstelt | J – Kæmpestranden

Partnere: Kost & Ernæringsforbundet

17.30-18.30

Madspild & Monopolet – restaurationsbranchen søger løsninger. Arr. Stop Spild Af Mad, Global Compact Network Denmark, Danmarks Restauranter & Cafeer

Vi stiller skarpt på restauranters madspild og søger løsninger sammen med leverandører og fagfolk

E10 – Turismeministeriet E | Kampeløkke Havn

Partnere: DTU Fødevareinstituttet

18.00-19.00

AV min tarm… Irritabel tarm (IBS) – en overset folkesygdom. Arr. FTFa, Fagligt selskab af Kliniske Diætister (FaKD)

Tilbyder den offentlige sektor den rette behandling til de mange mennesker som lider af IBS?

G11 – FTFa Teltet | G – Yder-/indermolen

Partnere: Fagligt selskab af Kliniske Diætister

Lørdag

10.30-11.15

Kan vi handle os til en bæredygtig fremtid? Arr. Dansk Erhverv

Er det forbrugerne, butikkerne eller politikerne der skal gå forrest i den bæredygtige omstilling?

G7 – Dansk Erhverv | G – Yder-/indermolen

Partnere: Dansk Erhverv

10.30-11.15

Fra jord til tallerken, fra tand til tarm. Arr. Aarhus Universitet

Tre forskere fra Aarhus Universitet fortæller om fødevarernes rejse fra tallerken til tand til tarm.

H6 – Aarhus Universitet – Aurora | H – Allinge Havn

Partnere: Aarhus Universitet 

11.00-12.00

Bæredygtige, økologiske køkkener i fremtiden – hvad gør vi? Arr. Økologisk Landsforening

Hvem har ansvaret for at sikre, at vi uddanner næste generation af økologiske madhåndværkere?

E2 – Sinaturs Mødested | E – Kampeløkke Havn

Partnere: Hotel- og Restaurantskolen, Kost & Ernæringsforbundet

15.00-15.45

Det gode og sunde ældreliv – hvad er det og hvem har det? Arr. Sundhedsstyrelsen

Hvornår bliver man gammel nok til at være ældre og få et ”ældreliv”? Og hvad er et godt ældreliv?

J27 – Sundhedsstyrelsen | J – Kæmpestranden

Partnere: Sundhedsstyrelsen

15.15-16.00

Uden unge talenter – ingen velfærd. Arr. PenSam, FOA Ungdom

Vores velfærd er afhængige af, at dygtige unge tilvælger velfærdsfagene

D6 – FOA og Pensam | D – Ved Brandstationen

Partnere: FOA

15.30-16.00

Gastro: Kokken eller ægget? Arr. HORESTA

Er det kokken eller ægget, der skaber potentialet for Danmark som Gastro-land?

E10 – Turismeministeriet | E – Kampeløkke Havn

Partnere: HORESTA, Landbrug & Fødevarer

17.30-18.30

Fremtidens Sundhed – en sundhed i balance? Arr. Komiteen for Sundhedsoplysning

Hvordan kan vi skabe en sundhedsindsats i balance med borger, data, forskning og livskvalitet?

J45 – Det Fælles Sundhedstelt | J – Kæmpestranden

Partnere: Komiteen for Sundhedsoplysning