Fremme af sunde mad- og måltidsvaner blandt børn og unge
Vidensråd for Forebyggelse rapport danner vidensgrundlag for at kunne træffe kvalificerede valg om hvilke sundhedsfremmende indsatser der er effektive i forhold til at fremme sunde mad- og måltidsvaner hos børn og unge i alderen 3-18 år.
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Med denne rapport giver Rådet for sund mad et overblik over udviklingen i danskernes vægtstatus samt mad- og måltidsvaner
Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet (DANSDA)
DTU Fødevareinstituttet står i spidsen for nationale undersøgelser af danskernes kost og fysiske aktivitet (DANSDA) for at sikre et forskningsbaseret grundlag for instituttets arbejde med risikovurdering og folkesundhed nationalt og internationalt.
Spotlight on adolescent health and well-being
Rapport fra WHO der dækker studiet The Health Behaviour in School-aged Children (HBSC), som den danske Skolebørnsundersøgelse hører under. Her sammenlignes sundhedsdata for 11-, 13- og 15-årige på tværs af europæiske lande – herunder vægtstatus og madvaner. Data er indsamlet i 2017/18. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Underernæring: Opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Vejledning fra Sundhedsstyrelsen, der omhandler underernæring og beskriver indsatsen omkring tidlig opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Den danske fedmeepidemi – Oplæg til en forebyggelsesindsats
Publikation fra 2003, der bl.a. forklarer, hvordan udviklingen af overvægt og især svær overvægt har været op til 2000. Ifølge publikationen havde der anno 2003 været en 30-40 gange stigning i forekomsten af fedme over de sidste 50 år. Forekomst af overvægt og svær overvægt blandt børn og unge var tredoblet over de sidste 30 […]
Danskernes kostvaner 2003-2008
I perioden 2003-2008 blev der indsamlet data om danskernes kost fra deltagere i alderen 4-75 år. Disse resulter er præsenteret i rapporten Danskernes kostvaner 2003-2008 fra DTU Fødevareinstituttet.
Køds rolle i kosten
Rapport fra DTU Fødevareinstituttet om køds rolle i kosten i forhold til den næringsmæssige værdi, samt hvilken livsstil og kostvaner der karakteriserer personer med et lavt og højt indhold af rødt og forarbejdet kød i kosten. De data der er brugt i rapporten stammer fra den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet (DANSDA) […]
Ungdomsprofilen 2014
I ungdomsprofilen fra Statens Institut for folkesundhed & Syddansk universitet undersøges der sundhed og trivsel blandt knapt 30.000 unge på ungdomsuddannelser.
Lokale råvarer i offentlige storkøkkener
Idékatalog udarbejdet som en del af Madfællesskabet. Formålet med idékataloget er at præsentere eksempler fra en række offentlige storkøkkener på, hvordan køkkenerne konkret har arbejdet med at øge andelen af lokale råvarer. Idéerne er udelukkende et udtryk for de enkelte køkkeners erfaringer og er ikke kvalitetssikret i forhold til gældende udbudsregler eller andet. Find flere […]