
Maddag 2021
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I 2021 bliver Maddag fejret på institutioner rundt om i landet den 16. september. I år skal sild begejstre børn og voksne med lækre retter og sjove aktiviteter.

Maddag 2020
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I år fejres Maddag på institutioner rundt om i landet den 16. september under temaet rødbeder.

Børnenes Madhus
Børnenes Madhus var et projekt under Københavns Madhus. Her tilberedte børn og unge selv måltider fra bunden under vejledning fra undervisere.

UNG19 – Sundhed og trivsel på erhvervsuddannelser 2019
UNG19 EUD fra Steno Diabetes Center er en landsdækkende, tværsnitsundersøgelse blandt 6.119 erhvervsskoleelever.

Mad og Minder
Mad og Minder er et spil og dialogværktøj udarbejdet af Odense Kommune. Dialogværktøjet kan bruges i det forebyggende arbejde mod underernæring blandt ældre og demente.

Madværk
Madværk er en samling af mange års erfaring fra arbejdet i store såvel som i små køkkener. Københavns Madhus, som står bag Madværk, har udarbejdet forskelligt materiale målrettet skoler, daginstitutioner, plejecentre og køkkener. Herudover er der bl.a. måltidsdogmer og mange spændende opskrifter, som fx kan bruges i madkundskab. Gå selv på opdagelse i Madværk og […]

LOMA – Lokal Mad
LOMA repræsenterer en integreret tilgang til skolemad, med fokus på sundhedsfremme, læring og bæredygtighed. Eleverne er aktivt deltagende i planlægning, tilberedning og servering af maden samt for indblik i lokal fødevareproduktion.

ELDORADO
København Universitets ELDORADO-projekts overordnede formål er at undersøge, hvordan kommunerne bedre kan målrette maden til de ældre, så de får lyst til at spise mere og dermed undgå underernæring.

Projekt Sundhed og Lokalsamfund – SoL
Projekt Sundhed og Lokalsamfund – også kaldet SoL – havde til formål at skabe en varig forandring for børnefamilier ift. deres kost-, indkøbs- og bevægelsesvaner. Projektet blev udviklet og gennemført af Steno Diabetes Center A/S, Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed og Aalborg Universitet.

Projekt God mad – Godt liv
Servicestyrelsens kvalitetsudviklingsprojekt “God mad – Godt liv” havde fokus på mad og måltider til ældre borgere, for at styrke den kommunale madservice.