Madlegestue – mad og måltider i dagplejen
Med Madlegestue vil vi i første omgang styrke vidensgrundlaget om mad og måltider i dagplejen, og dermed skabe de bedste forudsætninger for at kunne udvikle en målrettet og kvalificeret indsats i dagplejen med mad og måltider som omdrejningspunkt.
Maddag 2021
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I 2021 bliver Maddag fejret på institutioner rundt om i landet den 16. september. I år skal sild begejstre børn og voksne med lækre retter og sjove aktiviteter.
Maddag 2020
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I år fejres Maddag på institutioner rundt om i landet den 16. september under temaet rødbeder.
Klimaanprisninger
I Rådet for sund mad ser vi det som en vigtig opgave at hjælpe til at træffe klimavenlige og sunde valg i indkøbssituationen. Med dette projekt afklares, hvilke anprisninger der kan bruges om mad og måltider i reklamer og anden markedskommunikation.
Sundere 0-16-årige børn i kommunen
I projektet Sundere 0-16 – årige ønsker Rådet i samarbejde med landets kommuner at udvikle good practice for at forebygge overvægt og fremme sundhed og trivsel blandt børn i alderen 0-16 år.
Børnenes Madhus
Børnenes Madhus var et projekt under Københavns Madhus. Her tilberedte børn og unge selv måltider fra bunden under vejledning fra undervisere.
Mad og Minder
Mad og Minder er et spil og dialogværktøj udarbejdet af Odense Kommune. Dialogværktøjet kan bruges i det forebyggende arbejde mod underernæring blandt ældre og demente.
Madværk
Madværk er en samling af mange års erfaring fra arbejdet i store såvel som i små køkkener. Københavns Madhus, som står bag Madværk, har udarbejdet forskelligt materiale målrettet skoler, daginstitutioner, plejecentre og køkkener. Herudover er der bl.a. måltidsdogmer og mange spændende opskrifter, som fx kan bruges i madkundskab. Gå selv på opdagelse i Madværk og […]
LOMA – Lokal Mad
LOMA repræsenterer en integreret tilgang til skolemad, med fokus på sundhedsfremme, læring og bæredygtighed. Eleverne er aktivt deltagende i planlægning, tilberedning og servering af maden samt for indblik i lokal fødevareproduktion.
ELDORADO
København Universitets ELDORADO-projekts overordnede formål er at undersøge, hvordan kommunerne bedre kan målrette maden til de ældre, så de får lyst til at spise mere og dermed undgå underernæring.