FoodWaste
FoodWaste fra eSmiley er et enkelt digitalt værktøj, der hjælper storkøkkener med at bekæmpe madspild. Systemet er bygget bestemt til at finde de områder, der har det højeste besparingspotentiale. Registreringsprogrammet kræver licens. Al data gemmes i virksomhedens eget system for at giveoverblik over, hvor virksomheden kan skabe størst mulig effekt. Der findes forskellige beregningsværktøjer for […]
Unilevers CO2-beregner
Fødevarevirksomheden Unilever står bag denne CO2-beregner. Via en onlineplatform indtastes råvarer i kg inden for et generisk og relativt bredt udvalg af råvarekategorier og -udvalg. Resultatet opgøres i kg CO2-e pr. kg råvare og omregnes også til CO2-e pr. person samt til transport i personbil opgjort i km. Datagrundlaget og modellering fremgår ikke af beregneren. […]
Cool Food Calculator
Cool Food Calculator fra World Ressources Institute (WRI) er en gratis Excel-baseret beregner. Beregnerens opgørelser tager udgangspunkt i brugerindtastet indkøbsdata indenfor 14 generiske fødevaregrupper og 49 generiske fødevarer og opgøres bl.a. i resultatkategorierne CO2-e og land use. Samme data- og modelleringsgrundlag blev benyttet af WRI i forbindelse med deres 2018-baselineberegning af fødevareindkøb for Københavns Kommune. […]
FOLU’ FABLE calculator
The Food and Land Use Coalition (FOLU) er en uafhængig sammenslutning af organisationer og personer. Gennem organisationens hjemmeside kan den gratis FABLE calculator tilgås. Beregneren kan bruges til at opgøre arealanvendelsen for en indtastet råvare. Man kan også i finde nationale og “subnational” senarier for primærsektorens arealanvendelse. Beregneren indeholder data på 76 råvarer fra primærsektoren […]
RISE klimadatabase
RISE (Research Institute of Sweden) er et svensk statsejet forskningsinstitut, der bl.a. har en klimadatabase med over 750 råvarer og produkter. Adgang til databasen er forbundet med betaling. Beregningsgrundlag og data bag databasen er baseret på ISO 14 040 series standarden. ISO-standarden beskriver dog ikke livscyklusanalysen i detaljer. Der findes forskellige beregningsværktøjer for CO2-udledning, der […]
Den store klimadatabase
Den store klimadatabase er udgivet af den danske tænketank Concito i samarbejde med 2.-0 LCA consultants og med støtte fra Salling Fondene. Der findes data på over 500 råvarer og produkter. Data er angivet i CO2-e og indeholder særskilte opgørelser for aftrykket på den givne råvare fra produktion (landbrug), iLUC, forarbejdning, emballage, transport og detail-led. […]
Smag på klimaet
Tre køkkenguides til offentlige køkkener med tips og tricks samt opskrifter til grønnere retter: Køkkenguiderne er udgivet som en del af initiativet ”Smag på klimaet”, der er et initiativ skabt af Partnerskabet om mere klimavenlige måltider, som består af Aarhus Kommune, Københavns Kommune, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Fødevareministeriet. Find flere værktøjer til sund og klimavenlig […]
Undgå madspild i det professionelle køkken
Artikel, under Landbrug & Fødevarers goderaavarer.dk, med tips til hvordan man udnytter hele råvarerne, og gode råd til hvordan man mindsker madspild i professionelle køkkener. Find flere værktøjer til sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
Madspild i restaurationsbranchen 2020
Rapporten, der er udarbejdet af PlanMiljø, giver indblik i madspild i restaurationsbranchen, mulige bagvedliggende årsager til madspildet, samt en række anbefalinger til reduktion heraf. Rapporten kan derfor benyttes som inspirationskilde til egen virksomhed og de madspildsproblematikker virksomheden måtte støde på. Til sidst i rapporten fremlægges der anbefalinger til at mindske madspild. Rapporten er bygget op […]
Økologiske grønne proteiner
Opskrifthæfte med forskellige bud på, hvordan bælgfrugter kan anvendes på nye måder i måltidet. Opskrifterne er udviklet i samarbejdet om Grønne retter i store gryder Find flere værktøjer til sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener