
Mad på plejecentre – Sammenhæng mellem brug af økologiske produkter og den ernæringsmæssige kvalitet af maden samt forarbejdningsgrad ved indkøb
DTU Fødevareinstituttet undersøger om maden på plejecentre med lav økologiprocent har samme ernæringsmæssig kvalitet som maden på plejecentre med høj.

National handlingsplan for måltider og ernæring til ældre i hjemmeplejen og plejeboligen
Publikaiton er målrettet kommuner, med ønsket om styrke de ældre borgere bl.a. ift deres ernæring og måltider. Socialstyrelsen står bag udgivelsen.

Måltidshåndbog
Måltidshåndbogen, målrettet personale på plejecentre, giver viden og inspiration om mad, måltider og ernæring til ældre. Odense Kommune står bag håndbogen.

Måltidet på arbejdspladsen
Denne artikel fra VIA University College ser på måltidet på arbejdspladsen. Der fokuseres på måltidsformer, som adskiller eller samler de ansatte.

Madudbud på arbejdspladser, ungdomsuddannelser, skoler og fritidsordninger 2017
Rapport fra DTU Fødevareinstituttet om i hvor høj grad køkkener på arbejdspladser, ungdomsinstitutioner, skoler og fritidsordninger følger Guiden til sundere mad fra Fødevarestyrelsen.

Mad i idrætshaller
Fødevarestyrelsens publikation vil inspirere café-bestyrere i en idrætshal til at servere moderne, fristende og sundere måltider til kunderne.

Den Nationale Kosthåndbog
Den nationale kosthåndbog, som Kost & Ernæringsforbundet, Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen står bag, er et praktisk opslagsværk der henvender sig til sundhedsprofessionelle og indeholder viden om mad til raske og syge danskere.

Forebyggelse på ældreområdet – håndbog til kommunerne
Denne håndbog fra Sundhedsstyrelsen er en støtte til kommunernes forebyggende indsats på ældreområdet, der skal sikre et selvstændigt, sundt og meningsfuldt liv

Effekten af visiteret ernæring, mad og måltider til ældre i eget hjem
Rapport fra Aarhus Universitet sætter fokus på, hvilke muligheder og barrierer visiteret mad giver for ældre i eget hjem ift. livskvalitet, spiseglæde og spiserelateret funktionsevne.

Det gode måltid – opskrifter og ideer til indretning
Denne publikation fra Servicestyrelsen giver gode råd og idéer til, hvordan små ændringer kan skabe store forandringer i plejecentrers spiseområder.