Underernæring: Opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Vejledning fra Sundhedsstyrelsen, der omhandler underernæring og beskriver indsatsen omkring tidlig opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Metodik og smag
Metodikogsmag.dk ønsker gennem vidensformidling og inspiration at hjælpe professionelle køkkener med at få styr på metodikken og den gode smag, når de tilbereder mad til mange. Metodikogsmag.dk kan inspirere og give viden om: Metodikogsmag er udviklet til dig, der arbejder i et industrikøkken, et storkøkken eller et institutionskøkken, der tilbereder mad til mange af høj […]
Bæredygtige offentlige fødevareindkøb – status og perspektiver
Det overordnede formål med rapporten Bæredygtige offentlige fødevareindkøb – status og perspektiver fra DTU Fødevareinstituttet har været at afdække både bredden i arbejdet med bæredygtigt og sundt fødevareindkøb i den offentlige kostforplejning samt give eksempler på ”best practice” på området. Dette kan være med til at give inspiration til de enkelte kommuner, regioner og til […]
Kostråd til Måltider
Fødevarestyrelsen står bag Kostråd til Måltider, der er udviklet til det professionelle køkkenpersonale køkkenpersonalet i daginstitutionen, skolen og kantinen, der hver dag serverer tusindvis af måltider for borgere. Anbefalingerne tager afsæt i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Kostråd til Måltider byder bl.a. på værktøjer man kan bruge, når man planlægger og […]
SAMMEN OM MAD på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.
Videns- og behovsafdækning af praksis i de professionelle køkkener i forbindelse med produktionen af sund og klimavenlig mad
Rapport fra Aarhus Universitet viser, hvilke værktøjer der er vigtige i omstillingen til madlavning efter De officielle Kostråd i professionelle køkkener.
Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
I dette projekt går 13 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.
Den gode madpakke
Den gode madpakke er 3F’s guide til, hvordan 3F’ere (og andet godtfolk) kan få sig en god madpakke i løbet af arbejdsdagen.
Mad og Minder
Mad og Minder er et spil og dialogværktøj udarbejdet af Odense Kommune. Dialogværktøjet kan bruges i det forebyggende arbejde mod underernæring blandt ældre og demente.
Madværk
Madværk er en samling af mange års erfaring fra arbejdet i store såvel som i små køkkener. Københavns Madhus, som står bag Madværk, har udarbejdet forskelligt materiale målrettet skoler, daginstitutioner, plejecentre og køkkener. Herudover er der bl.a. måltidsdogmer og mange spændende opskrifter, som fx kan bruges i madkundskab. Gå selv på opdagelse i Madværk og […]