Den Nationale Grøntuge
Den Nationale Grøntuge (DNG) samler aktører på tværs af værdikæden til en fælles indsats for at øge danskernes forbrug af grøntsager.
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Med denne rapport giver Rådet for sund mad et overblik over udviklingen i danskernes vægtstatus samt mad- og måltidsvaner
Gør sund mad til barnemad
Sund mad- og måltidspraksis i dagplejen skal øge kvaliteten af det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde i dagplejen ved på sigt at klæde alle dagplejere i Danmark på til at kunne løfte deres betydningsfulde rolle for børns udvikling af livslange, sunde mad- og måltidsvaner tidligt i barndommen.
Madkultur 21: Måltidet
Madkultur 21 er en analyse af danskernes mad- og måltidsvaner fra Madkulturen. Analysen er baseret på selvrapporterede data fra 2265 respondenter i alderen 18-80 år. Madkultur 21 viser, at 97 % havde spist aftensmad dagen før. 90 % spiste aftensmåltidet i et privat hjem, 4 % spiste på restaurant og 6 % andre steder. I […]
Madlegestue – mad og måltider i dagplejen
Med Madlegestue vil vi i første omgang styrke vidensgrundlaget om mad og måltider i dagplejen, og dermed skabe de bedste forudsætninger for at kunne udvikle en målrettet og kvalificeret indsats i dagplejen med mad og måltider som omdrejningspunkt.
SAMMEN OM MAD på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.
Madkultur i en krisetid
Særudgave af Madkulturens befolkningsundersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner under coronanedlukningen.
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
I Rådet for sund mad er vi i gang med at skabe et overblik over viden om danskernes vægtstatus, mad- og måltidsvaner. På den måde kan vi følge udviklingen på området og forbedre beslutningsgrundlaget for, hvilke indsatser det er hensigtsmæssigt at sætte i gang.
SMAG – Skønne måltider til alle gamle
Hvidbogen SMAG – Skønne måltider til alle gamle – fra Madkulturen og Københavns Universitet om om nærende måltider med kulinarisk kvalitet til ældre.
Madtanken
Madtanken er en tænketank, hvor madkultur i Danmark er i højsæde og bliver debateret. Første debat var med fokus på “hjemmelavet måltid i frit fald”.