Madleg og maddannelse ud i køkkenet
Madleg og maddannelse ud i køkkenet har arbejdet med et nyt kursus for daginstitutionernes køkkenfaglige personale. Det skal skabe bedre forudsætninger for at børn udvikler madmod og madglæde.
Madklub på kollegiet
Projektet Madklub på kollegiet uddannede “madlavningsambassadører” og gennemførte fællesspisninger på kollegier. Formålet var at øge de unges måltidskompetencer og styrke fællesskab.
Flere sunde måltider på erhvervsskoler
Med Flere sunde måltider på erhvervsskoler fik certificerede kantiner tilbudt hjælp til at øge udbud af sunde måltider og efteruddannelse af medarbejdere.
Nudging til mere grønt i Rema1000
I dette projekt undersøges, om nudging kan føre til mere grønt i REMA1000. Hovedmålgruppen er forbrugerne, hvis adfærd skal påvirkes i en sundere retning.
Appetit på måltidet
Appetit på måltidet er et projekt om udvikling af inspirationsmateriale til landets kommuner om rehabiliterende indsatser til hjemmeboende ældres mad og måltider.
Kitch’n’Cool
Kitch’n’cool er et unikt tilbud for anbragte unge. Det skal øge unges viden om sunde måltider og madlavning gennem hands on erfaringer fra køkkenworkshops.
Nudging i kantiner på erhvervsskoler
Denne rapport er en del af projektet Sundhed på erhvervsskoler, der blandt arbejdede med nudging på erhvervsskoler. Formålet med projektet var at skabe grundlag for en sund adfærdsændring blandt elever.
Sundere erhvervsskoler
Projektet Sundere erhvervsskoler sætter fokus på individuel- og gruppevejledning af erhvervsskolernes elever samt vedligeholdelse og videreudvikling af den eksisterende opskriftdatabase, der er lavet til de nøglehulscertificerede kantiner på erhvervsskolerne.
Sundere kantiner
Projektet Sundere kantiner vil gøre det nemt for elever på landets erhvervsskoler at spise sundt i deres kantiner. Der udvikles fx et nudgingtiltag, der skal gøre de sunde måltider endnu mere tilgængelige.
Måltidstænketanken
Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad] deltog i den tidligere Fødevareminister Dan Jørgensens Måltidstænketank. Sammen med en række eksperter, meningsdannere og interessenter formulerede de måltidsråd, der skal styrke madkulturen i Danmark.