
Grøntsagsprofiler – En undersøgelse om danskernes holdninger til og brug af grøntsager
I indsatsen for at få danskerne til at spise flere grøntsager, har vi tegnet signalement af 37 grøntsager og fundet deres styrker og svagheder, muligheder og trusler.

Nudging til mere grønt i REMA 1000
Denne rapport beskriver nudging-interventioners effekt på salg af grøntsager i et større antal dagligvarebutikker i Danmark.

Sundere Erhvervsskoler – evaluering
I regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad] har projekt Sundhed på erhvervsskoler i 2014 haft som mål at øge tilgængeligheden af sundere mad i kantiner på erhvervsskoler i Danmark. Det er gjort ved at nøglehulscertificere kantiner på erhvervsskoler. Nøglehullet giver kantinebrugerne mulighed for at vælge et måltid med et minimumsindhold af salt, fedt […]

Et kærligt grønt skub – nudging af forbrugsvaner med fokus på frugt og grønt
Rapporten fra projektet “Et kærligt grønt skub”, beskriver hvordan nudging kan bruges til at understøtte forbrugernes køb af mere frugt og grønt.

Anvendelse af Nøglehulsmærket på visse ikkefærdigpakkede fødevarer
Rapporten afdækker, hvilke typer af præfabrikerede ikke-færdigpakkede fødevarer, der kan omfattes af en evt. kommende udvidelse af bekendtgørelsen om anvendelsen af Nøglehulsmærket.

Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation
Statusrapport på et projekt om, hvordan sundhedsanprisninger som forbrugerinformation kan bidrage til, at flere får nemt ved, og lyst til, at spise sundere.

Vidste du at … til raske ældre 65 +
Arket “Vidste du at” henvender sig til raske ældre 65 +, og beskriver de anbefalede portionsstørrelser og sammensætning af måltider til denne målgruppe.

Idekatalog – inspiration til støtteværktøjer til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes
I dette idekatalog kan ernærings- og sundhedsprofessionelle finde inspiration til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes.

U&A om grøntsager – En forbrugerundersøgelse om danskernes kendskab og holdning til, samt køb og brug af grøntsager
Denne forbrugerundersøgelse kortlægger forbrugernes holdning til og brug af grøntsager og kommer med 8 for grøntkatagoriens vækstmuligheder.

Madklub på Kollegiet – evaluering
Evaluering af Madklub på kollegiet viser, at projektet lykkes med at stimulere madlavningslyst, råvarekendskab, tilberedningskompetencer og fællesspisning blandt unge.