
Sammen om maden på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.

Bælgfrugternes Dag
Rådet for sund mad fejrer Bælgfrugtens Dag den 10 februar 2022. Vi vil bruge dagen til at slå et slag for, at danskerne får lyst til at få flere bælgfrugter på tallerkenerne.

Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Vejledningen giver enkle eksempler på, hvordan klimaanprisninger og kostråd kan bruges mhp. at fremme sunde og klimavenlige fødevarer.

Forskellige veje for grønne proteiner
Undersøgelsen fra Landbrug & Fødevare viste at halvdelen af danskerne forventer at de vil øge sit indtag af mad- og drikkevarer fra planteriget.

Danskernes forbrug af kød
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes forbrug af kød, og der er stadig oksekød, grisekød eller kylling der ligger på tallerkenen til aftensmaden. Danskernes kødforbrug er stadig højt, og hver tredje dansker fravælger kød mindst en dag om ugen.

Frugt og grønt i et sundheds- og klimaperspektiv
Projektet vil øge salget af sunde- og klimavenlige produkter i supermarkeder ved at nudge forbrugerne til at købe mere frugt og grønt.

Covid19’s påvirkning på madkulturen – nu og på sigt
Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvordan Covid19 har påvirket madkulturen. Bl.a. er interessen for fødevarer og madlavning steget.

Millennials fremtidens forbrugere
Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvem millennieals er. De er attraktive og krævende og de skiller sig ud ift. forbrug, værdier og holdninger.

Maddag 2021
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I 2021 bliver Maddag fejret på institutioner rundt om i landet den 16. september. I år skal sild begejstre børn og voksne med lækre retter og sjove aktiviteter.

Smag, leg & fantasi – Den Magiske Madkasse i børnehaven
Evalueringen af Den Magiske Madkasse foretaget af DPU, Aarhus Universitet for Mejeriforeningen og Landbrug & Fødevarer.