Den Nationale Grøntuge
Den Nationale Grøntuge (DNG) samler aktører på tværs af værdikæden til en fælles indsats for at øge danskernes forbrug af grøntsager.
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Med denne rapport giver Rådet for sund mad et overblik over udviklingen i danskernes vægtstatus samt mad- og måltidsvaner
Frokosten er det måltid, som flest springer over
Analysen fra Landbrug & Fødevarer med ca. 1000 respondenter viser, at sammenlignet med morgenmad og aftensmad er der flest, der skipper frokosten. Overordnet set var det 35 %, der sprang frokosten over mindst én gang om ugen. Især personer på 18-35 år sprang frokosten over. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og […]
Aftensmaden i Danmark
Analyse fra Landbrug & Fødevarer om aftensmaden i Danmark. Analysen viser at der samlet set er 62 %, der spiser et varmt tilberedt aftensmåltid eller rester på en typisk dag. Hurtigt og nemt mad er den største motivation for valg af aftensmad. Baggrunden for analysen er i alt fire bølger af undersøgelsen med 1000 interviews […]
Markedsanalyse om voksnes madpakker
Analyse fra Landbrug & Fødevarer, der viser, at madpakken er den mest populære frokostordning blandt voksne i hverdagene. Denne analyse viser, at selvom størstedelen godt kan lide at lave madpakke og er tilfredse med indholdet, så kan den også være en udfordring og kun 27 % forbinder madpakken med “god smag”. Analysen er baseret på […]
Kødets ernæringsmæssige betydning
Publikation fra Landbrug & Fødevarer om kødets ernæringsmæssige betydning, der også kigger på danskernes indtag af kød baseret på data fra Danskernes kostvaner 2011-13 omregnet til tilberedt vægt. Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Danskernes brug af snacks og mellemmåltider
Rapport fra Landbrug & Fødevarer om danskernes brug af snacks og mellemåltider. Undersøgelsen bag bygger på en kombination af kvalitative og kvantitative metoder, specifikt først et mobiletnografisk studie og dernæst en kvantitativ forbrugerundersøgelse med 1032 repræsentativt udvalgte danskere. Rapporten viser, at hovedmåltiderne er fortsat de mest udbredte blandt danskerne, men undersøgelsen tegner et billede af, […]
Børns madpakker: Forældre savner inspiration
Analysen er baseret på en undersøgelse gennemført af Norstat for Landbrug & Fødevarer i maj måned 2019. I undersøgelsen deltog 1.525 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18-70 år. Blandt disse figurerer havde 457 børn i husstanden, hvoraf 206 havde ét barni husstanden og 251 havde to eller flere børn i husstanden. Forældrene svarer på vegne […]
Madpakken betragtes oftere som ”sund” sammenlignet med anden type frokost
Denne artikel om madpakker er en del af Landbrug & Fødevarer undersøgelse af danskernes madvaner, som de har foretaget siden 2020 i samarbejde med Epinion. Undersøgelsen gennemføres blandt danskere i alderen 18-80 år og er repræsentativ på køn, alder, region og uddannelse. Den data der er brugt i denne undersøgelse stammer fa ca. 6500 besvarelser […]
Undgå madspild i det professionelle køkken
Artikel, under Landbrug & Fødevarers goderaavarer.dk, med tips til hvordan man udnytter hele råvarerne, og gode råd til hvordan man mindsker madspild i professionelle køkkener. Find flere værktøjer til sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener