Den Nationale Grøntuge
Den Nationale Grøntuge (DNG) samler aktører på tværs af værdikæden til en fælles indsats for at øge danskernes forbrug af grøntsager.
Notat om fremskrivning af prævalensen af overvægt i Danmark til 2045.
Kræftens Bekæmpelser har lavet dette notat, hvor de laver en fremskrivning af prævalensen – elle fore i overvægt i Danmark baseret på selvrapporterede oplysninger om BMI fra den nationalt repræsentative befolkningsundersøgelse ”Danskernes sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil”. Forekomsten er stigende over tid, og ifølge notatet kan det forventes, at mere end 66% af den voksne […]
The Whole Grain Partnership
— How a Public–Private Partnership Helped Increase Whole Grain Intake in Denmark På mindre end et årti steg danskernes gennemsnitlige fuldkornsindtag fra 36 til 63 g/10 MJ/dag. I denne artikel beskriver forfatterne historien bag, organiseringen og resultater af Fuldkornspartnerskabet. Artiklen peger på, at partnerskaber, hvor relevante offentlige og private aktører går sammen om en fælles […]
Intake of whole grain and associations with lifestyle and demographics
A cross-sectional study based on the Danish Diet, Cancer and Health—Next Generations cohort Artikel fra Kræftens Bekæmpelse viser resultater fra en analyse af indtaget af fuldkorn og sammenhænge med livsstil og demografi. Analysen bygger på data fra kohorteundersøgelsen Kost, kræft og helbred – Næste generationer. I alt 38.553 personer blev inkluderet i det aktuelle tværsnitsstudie, […]
SAMMEN OM MAD på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.
Danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed
Undersøgelsen fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse viser, at hver femte ikke har gjort noget særligt for at spise og drikke sundt det seneste år.
Danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed
Sundhedsstyrelsens rapport om danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed 2021. Rapporten omhandler temaer som viden om sammenhæng mellem overvægt og sygdom, holdninger til forskellige aspekter af overvægtsproblematikken, mad- og måltidsvaner, sundhedsadfærd og syn på egen vægt.
Frugt og grønt i et sundheds- og klimaperspektiv
Projektet vil øge salget af sunde- og klimavenlige produkter i supermarkeder ved at nudge forbrugerne til at købe mere frugt og grønt.
Fakta om overvægt og portionsstørrelser
Til Rådets projekt Ja tak, lidt mindre har Kræftens Bekæmpelse udviklet et faktaark om overvægt og portionstørrelser.
Large portion and pack-sizes. What does the evidence say?
I denne rapport gennemgår Kræftens Bekæmpelse evidens om effekten af portions- og pakkestørrelser og konsekvenser heraf ift. valg og indtag af mad/kalorier.