
Sunde fødevarer til mennesker med diabetes
Dette projekt har fokus på at øge viden og information om de sunde valg af fødevarer, til personer med diabetes, og dermed gøre det let og overskueligt for dem at lægge de rette fødevarer i indkøbskurven.

Maddag – sammen om maden
Siden 2015 har Rådet for sund mad været involveret i Maddag. Formålet med Maddag er at være sammen om maden og skabe synlighed om fordelene ved madordninger til de mindste.

Faktaark om madmyter
I projektet Kritisk Tænkning er der udarbejdet en række faktaark om typiske madmyter. Faktaarkene skal hjælpe med, at kost- og ernæringsprofessionelle føler sig rustet til at møde myter og fordomme om mad og sundhed i deres arbejde.

Sunde fødevarer til mennesker med diabetes – Resultater fra en kvantitativ og en kvalitativ undersøgelse
Gennem en kvantitativ undersøgelse blandt mennesker med diabetes og en kvalitativ undersøgelse blandt sundhedsprofessionelle, er det blevet undersøgt, hvilke eksisterende mærkningsordninger, støtteværktøjer og redskaber, der er kendskab til, hvilke der anvendes i praksis, og hvilke ønsker der er til nye støtteværktøjer og redskaber.

Indkøbsguide til mennesker med diabetes
En ny version af indkøbsguiden Vælg sundere mad- og drikkevarer gør det nemt for mennesker med diabetes at vælge de rigtige mad- og drikkevarer.

Godhavn Kostnotat
I dette kostnotat, udarbejdet af Kost og Ernæringsforbundet, fokuseres der på særlige kosthensyn i forhold til diagnoser, medicin, overvægt/undervægt mm.

Måltidskodeks for Godhavn
Måltidskodeks for Godhavn beskriver, hvordan mad og måltider tænkes ind i hverdagen og behandlingsarbejdet på Godhavn. Kan også bruges som inspiration.

Madleg – inspiration til maddannelse, madmod og madglæde [2. udgave]
Madleg er udviklet til vuggestuer og børnehaver. Her kan personalet finde inspiration til arbejdet med maddannelse, madmod og madglæde.

Appetit på måltidet – Dialogværktøj til ældre borgeres rehabilitering gennem mad og måltider
Appetit på måltidet er et dialogværktøj, der kan bruges i kommuner, som ønsker at arbejde med hjemmeboende ældre borgeres rehabilitering gennem mad og måltider.

Kritisk Tænkning – mad og sundhed
Med Kritisk tænkning ønsker Rådet for sund mad at have fokus på den stigende skepsis og forvirring i forhold til mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier.