Maddag 2021
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I 2021 bliver Maddag fejret på institutioner rundt om i landet den 16. september. I år skal sild begejstre børn og voksne med lækre retter og sjove aktiviteter.
Formidling af Idékatalog – Initiativer der gør det sundere fødevarevalg nemmere.
Præsentation der kan anvendes af detailhandlen som formidlingsværktøj af Idekatalogets initiativer. Download som powerpoint Download som PDF
Analyse af oplevelse og anvendelse af Indkøbsguiden – en receptionsanalyse
Formålet med denne receptionsanalysen er at undersøge, hvordan indkøbsguiden blev modtaget, opfattet og anvendt, og om det hjælper mennesker med diabetes til at foretage sundere valg i praksis.
Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
I dette projekt går 13 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.
Maddag 2020
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I år fejres Maddag på institutioner rundt om i landet den 16. september under temaet rødbeder.
Sundere 0-16-årige børn i kommunen
I projektet Sundere 0-16 – årige ønsker Rådet i samarbejde med landets kommuner at udvikle good practice for at forebygge overvægt og fremme sundhed og trivsel blandt børn i alderen 0-16 år.
Indkøbsguide FAQ – sådan vælger du sundere mad og drikke, hvis du har diabetes
Her har vi samlet en række spørgsmål og svar, der kan være til Indkøbsguiden.
Underernæring – Det skjulte sundhedsproblem
Arla og Kost og Ernæringsforbundet står bag rapporten Underernæring – Det skjulte sundhedsproblem. Mere fokus på underernæring! Rapport beskriver bl.a. udfordringer og konsekvenser af underernæring hos patienter og ældre i Danmark. Forfatternes håb er, at rapporten vil være med til at starte en proces, der fører til, at langt færre danskere bliver underernæret. Hent og […]
Sundere Erhvervsskoler – evaluering
I regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad] har projekt Sundhed på erhvervsskoler i 2014 haft som mål at øge tilgængeligheden af sundere mad i kantiner på erhvervsskoler i Danmark. Det er gjort ved at nøglehulscertificere kantiner på erhvervsskoler. Nøglehullet giver kantinebrugerne mulighed for at vælge et måltid med et minimumsindhold af salt, fedt […]
Idekatalog – inspiration til støtteværktøjer til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes
I dette idekatalog kan ernærings- og sundhedsprofessionelle finde inspiration til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes.