
Sammen om maden på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.

Maddag 2021
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I 2021 bliver Maddag fejret på institutioner rundt om i landet den 16. september. I år skal sild begejstre børn og voksne med lækre retter og sjove aktiviteter.

Formidling af Idékatalog – Initiativer der gør det sundere fødevarevalg nemmere.
Præsentation der kan anvendes af detailhandlen som formidlingsværktøj af Idekatalogets initiativer. Download som powerpoint Download som PDF

Analyse af oplevelse og anvendelse af Indkøbsguiden – en receptionsanalyse
Formålet med denne receptionsanalysen er at undersøge, hvordan indkøbsguiden blev modtaget, opfattet og anvendt, og om det hjælper mennesker med diabetes til at foretage sundere valg i praksis.

Børn & Mad – et netværk om mad og måltider i daginstitutioner, skoler og fritidsinstitutioner
I dette netværk går en række af Rådets partnere sammen om at skabe et forum for sparring og netværk. Netværket er målrettet de af Rådets partnere, der har interesse i og arbejder med mad og måltider i daginstitutioner, skoler, fritidsinstitutioner og lignende.

Sunde og klimavenlige hverdagsretter
Med udgangspunkt i de retter, som danskerne kender og er trygge ved, vil medlemmer af Rådet for sund mad samarbejde om at udvikle og formidle viden om, hvordan disse retter kan gøres sundere og mere klimavenlige.

Maddag 2020
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I år fejres Maddag på institutioner rundt om i landet den 16. september under temaet rødbeder.

Indkøbsguide FAQ – sådan vælger du sundere mad og drikke, hvis du har diabetes
Her har vi samlet en række spørgsmål og svar, der kan være til Indkøbsguiden.

Idekatalog – inspiration til støtteværktøjer til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes
I dette idekatalog kan ernærings- og sundhedsprofessionelle finde inspiration til rådgivning og vejledning af borgere med diabetes.

MIT kokkeri
MIT kokkeri har til formål at styrke børn og unges madkompetencer ved at give dem inspiration, lyst og viden til at lave deres egen mad. MIT kokkeri er et samarbejde mellem Komiteen for Sundhedsoplysning, DPU, Aarhus Universitet og Haver til Maver.