Videns- og behovsafdækning af praksis i de professionelle køkkener i forbindelse med produktionen af sund og klimavenlig mad
Rapport fra Aarhus Universitet viser, hvilke værktøjer der er vigtige i omstillingen til madlavning efter De officielle Kostråd i professionelle køkkener.
Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
I dette projekt går 13 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.
Madkamp
Madkamp arbejder for at styrke madkundskab og vise fagets store potentiale. Madkulturen og landets professionshøjskolern står bag Madkamp.
Madfællesskaberne
Gennem mad- og måltidsaktiviteter skulle dette projekt fra Københavns Professionshøjskole fremme unges lyst og kompetencer til lave mad og fællesskaber.
Styrk maddannelse
Danske professionshøjskoler står bag Styrk maddannelse, der rummer kompetenceudviklingsforløb til lærer og pædagoger samt inspirationsmateriale med fokus på at styrke og fremme børn og unges maddannelse
Ja tak, lidt mindre
Med Ja tak, lidt mindre sætter vi fokus på den mængde, vi spiser og drikker. Det er en forebyggelsesindsats mod overvægt, som har til formål at øge tilgængeligheden af og efterspørgslen efter lidt mindre portioner og pakkestørrelser.