HORESTA
HORESTA har knapt 2.000 medlemmer, der beskæftiger en stor del af de 126.000 ansatte i hotel- og restauranthvervet. HORESTA tilbyder kurser, rådgivning, rabataftaler med leverandører, indflydelse og netværk. HORESTA varetager bl.a. Green Key og Green restaurant, der er to nationale netværk og certificeringer rettet mod hoteller, konferencecentre, restauranter, cafeer osv. Der har fokus på bæredygtighed, mindre […]
Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
I dette projekt går 13 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.
Sundere Erhvervsskoler – evaluering
I regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad] har projekt Sundhed på erhvervsskoler i 2014 haft som mål at øge tilgængeligheden af sundere mad i kantiner på erhvervsskoler i Danmark. Det er gjort ved at nøglehulscertificere kantiner på erhvervsskoler. Nøglehullet giver kantinebrugerne mulighed for at vælge et måltid med et minimumsindhold af salt, fedt […]
Anvendelse af Nøglehulsmærket på visse ikkefærdigpakkede fødevarer
Rapporten afdækker, hvilke typer af præfabrikerede ikke-færdigpakkede fødevarer, der kan omfattes af en evt. kommende udvidelse af bekendtgørelsen om anvendelsen af Nøglehulsmærket.
Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation
Statusrapport på et projekt om, hvordan sundhedsanprisninger som forbrugerinformation kan bidrage til, at flere får nemt ved, og lyst til, at spise sundere.
Flere sunde måltider på erhvervsskoler
Med Flere sunde måltider på erhvervsskoler fik certificerede kantiner tilbudt hjælp til at øge udbud af sunde måltider og efteruddannelse af medarbejdere.
Måltidstænketanken
Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad] deltog i den tidligere Fødevareminister Dan Jørgensens Måltidstænketank. Sammen med en række eksperter, meningsdannere og interessenter formulerede de måltidsråd, der skal styrke madkulturen i Danmark.
Nøglehuller på mellemmåltider
Formålet med projektet Nøglehuller på mellemmåltider er at afdække, hvilke typer af præfabrikerede ikke-færdigpakkede fødevarer, der kan omfattes af en kommende udvidelse af ordningen samt den praktiske håndtering heraf.