SAMMEN OM MAD på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.
Danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed
Undersøgelsen fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse viser, at hver femte ikke har gjort noget særligt for at spise og drikke sundt det seneste år.
Danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed
Sundhedsstyrelsens rapport om danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed 2021. Rapporten omhandler temaer som viden om sammenhæng mellem overvægt og sygdom, holdninger til forskellige aspekter af overvægtsproblematikken, mad- og måltidsvaner, sundhedsadfærd og syn på egen vægt.
Frugt og grønt i et sundheds- og klimaperspektiv
Projektet vil øge salget af sunde- og klimavenlige produkter i supermarkeder ved at nudge forbrugerne til at købe mere frugt og grønt.
Sundere Erhvervsskoler – evaluering
I regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad] har projekt Sundhed på erhvervsskoler i 2014 haft som mål at øge tilgængeligheden af sundere mad i kantiner på erhvervsskoler i Danmark. Det er gjort ved at nøglehulscertificere kantiner på erhvervsskoler. Nøglehullet giver kantinebrugerne mulighed for at vælge et måltid med et minimumsindhold af salt, fedt […]
Danske erhvervsskolers sundhedsfremmende indsatser og implementeringskapacitet
Denne rapport fra Steno Diabetes Center Copenhagen for Hjerteforeningen giver status og overblik over sundhedsfremmende indsatser på erhvervsuddannelser, og kan derfor anvendes som et opslagsværk for alle der har interesse for sundhedsfremme i erhvervsskoleregi.
Børnebørnenes Madværksted
Børnebørnenes Madværksted, et madkursus udviklet af Hjerteforeningen, ønsker at styrke børn og bedsteforældres fællesskab, sunde madvaner og maddannelse.
Ja tak, lidt mindre
Med Ja tak, lidt mindre sætter vi fokus på den mængde, vi spiser og drikker. Det er en forebyggelsesindsats mod overvægt, som har til formål at øge tilgængeligheden af og efterspørgslen efter lidt mindre portioner og pakkestørrelser.
Faktaark om madmyter
I projektet Kritisk Tænkning er der udarbejdet en række faktaark om typiske madmyter. Faktaarkene skal hjælpe med, at kost- og ernæringsprofessionelle føler sig rustet til at møde myter og fordomme om mad og sundhed i deres arbejde.
Kritisk Tænkning – mad og sundhed
Med Kritisk tænkning ønsker Rådet for sund mad at have fokus på den stigende skepsis og forvirring i forhold til mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier.