Gør sund mad til barnemad
Sund mad- og måltidspraksis i dagplejen skal øge kvaliteten af det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde i dagplejen ved på sigt at klæde alle dagplejere i Danmark på til at kunne løfte deres betydningsfulde rolle for børns udvikling af livslange, sunde mad- og måltidsvaner tidligt i barndommen.
Madlegestue – mad og måltider i dagplejen
Med Madlegestue vil vi i første omgang styrke vidensgrundlaget om mad og måltider i dagplejen, og dermed skabe de bedste forudsætninger for at kunne udvikle en målrettet og kvalificeret indsats i dagplejen med mad og måltider som omdrejningspunkt.
Bælgfrugternes Dag
Rådet for sund mad fejrer Bælgfrugtens Dag den 10. februar. Vi vil bruge dagen til at slå et slag for, at danskerne får lyst til at få flere bælgfrugter på tallerkenerne.
Maddag 2021
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I 2021 bliver Maddag fejret på institutioner rundt om i landet den 16. september. I år skal sild begejstre børn og voksne med lækre retter og sjove aktiviteter.
Børn & Mad – et netværk om mad og måltider i daginstitutioner, skoler og fritidsinstitutioner
I dette netværk går en række af Rådets partnere sammen om at skabe et forum for sparring og netværk. Netværket er målrettet de af Rådets partnere, der har interesse i og arbejder med mad og måltider i daginstitutioner, skoler, fritidsinstitutioner og lignende.
Maddag 2020
Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I år fejres Maddag på institutioner rundt om i landet den 16. september under temaet rødbeder.
Sundere Erhvervsskoler – evaluering
I regi af Måltidspartnerskabet [nu Rådet for sund mad] har projekt Sundhed på erhvervsskoler i 2014 haft som mål at øge tilgængeligheden af sundere mad i kantiner på erhvervsskoler i Danmark. Det er gjort ved at nøglehulscertificere kantiner på erhvervsskoler. Nøglehullet giver kantinebrugerne mulighed for at vælge et måltid med et minimumsindhold af salt, fedt […]
Ja tak, lidt mindre
Med Ja tak, lidt mindre sætter vi fokus på den mængde, vi spiser og drikker. Det er en forebyggelsesindsats mod overvægt, som har til formål at øge tilgængeligheden af og efterspørgslen efter lidt mindre portioner og pakkestørrelser.
Maddag – sammen om maden på tværs af generationer
Siden 2015 har Rådet for sund mad været involveret i Maddag. Formålet med Maddag er at være sammen om maden og skabe synlighed om fordelene ved madordninger til de mindste.
Madleg – inspiration til maddannelse, madmod og madglæde [3. udgave]
Madleg er udviklet til vuggestuer og børnehaver. Her kan personalet finde inspiration til arbejdet med maddannelse, madmod og madglæde.