Den Nationale Grøntuge
Den Nationale Grøntuge (DNG) samler aktører på tværs af værdikæden til en fælles indsats for at øge danskernes forbrug af grøntsager.
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Med denne rapport giver Rådet for sund mad et overblik over udviklingen i danskernes vægtstatus samt mad- og måltidsvaner
Grønne retter i store gryder (e-bog)
Arla Pro tilbyder en e-bog der, fungere som inspiration til “grønne retter i store gryder”. E-bogen findes i to versioner; en til ernæringsfaglige og offentlige køkkener samt en til alle andre professionelle køkkener. Nedenfor kan du vælge den, der passer til dig og dit køkken. E-bøgerne er en del af projektet Grønne retter i store […]
Grønne retter i store gryder
Hos “Metodik og smag – god mad i store gryder” er det muligt at finde klimavenlige, grønne retter, som er mulige at lave i “store gryder”. På siden finder du over 100 opskrifter på velsmagende, grøn mad, der er tilpasset produktionen i store køkkener, som laver mad til ældre, hospitalsindlagte og kantiner samt daginstitutioner. Opskrifterne […]
SAMMEN OM MAD på Folkemødet
Rådet for sund mad deltager med SAMMEN OM MAD SCENEN på Folkemødet, hvor vi sammen med medlemmer og andre aktører sætter fokus på mad, måltider og sundhed.
Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
I dette projekt går 13 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.
Teenagers’ perception of dietary guidelines & sustainable diets
Denne rapport, udarbejdet af IPSOS for Arla, dykker ned i teenageres forståelse af og adfærd ift. sund og bæredygtig kost. Rapporten bygger på en undersøgelse foretaget blandt ca. 1500 unge i alderen 13-19 fra Danmark, Sverige og Finland.
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
I Rådet for sund mad er vi i gang med at skabe et overblik over viden om danskernes vægtstatus, mad- og måltidsvaner. På den måde kan vi følge udviklingen på området og forbedre beslutningsgrundlaget for, hvilke indsatser det er hensigtsmæssigt at sætte i gang.
Underernæring – Det skjulte sundhedsproblem
Arla og Kost og Ernæringsforbundet står bag rapporten Underernæring – Det skjulte sundhedsproblem. Mere fokus på underernæring! Rapport beskriver bl.a. udfordringer og konsekvenser af underernæring hos patienter og ældre i Danmark. Forfatternes håb er, at rapporten vil være med til at starte en proces, der fører til, at langt færre danskere bliver underernæret. Hent og […]
Arla Food Movers
Projektet MADmovers har som formål at skabe bedre spisepauser og madvaner for elever i 5.-7. klasse. Det er et undervisningsforløb, hvor eleverne inddrages.