Does school environment affect 11-year-olds’ fruit and vegetable intake in Denmark?
Det viser sig ofte, at unge spiser for lidt frugt og grønt. I denne artikel af forskere fra Danmark, Norge og Australien belyses betydningen af skolen for 11-åriges daglige indtag af frugt og grønt. Her fandt man, at forældres involvering havde en større betydning for indtaget hos eleverne end selve miljøet på skolen alene. Således […]
Sundhedsøkonomiske effekter ved efterlevelse af klimavenlige kostråd
Rapport fra København Universitet, der giver en vurdering af de potentielle sundheds- og samfundsøkonomiske gevinster, såfremt befolkningen lever efter anbefalingerne i De officielle Kostråd. Vurderingerne bygger på beregninger ved hjælp af en økonomisk model, som dels beskriver husholdningernes tilpasninger af fødevareforbruget i relation til specifikke kostanbefalinger og dels beskriver de sundhedsmæssige og sundhedsøkonomiske konsekvenser af […]
Reported Changes in Dietary Habits During the COVID-19 Lockdown in the Danish Population: The Danish COVIDiet Study
Undersøgelsen om ændrede madvaner under coronanedlukningen i 2020 fra Syddansk Universitet, Københavns Universitet og University of Granada.
Danskere spiser mest usundt lørdag og er mindst fysisk aktive søndag
Artikel fra DTU Fødevareinstituttet og Københavns Universitet om forskelle på danskernes madvaner i hverdage og weekender.
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
I Rådet for sund mad er vi i gang med at skabe et overblik over viden om danskernes vægtstatus, mad- og måltidsvaner. På den måde kan vi følge udviklingen på området og forbedre beslutningsgrundlaget for, hvilke indsatser det er hensigtsmæssigt at sætte i gang.
Vurdering af sundhedsøkonomiske gevinster ved øget overholdelse af kostrådene
Denne rapport fra IFRO, Københavns Universitet, vurderer de sundhedsøkonomiske gevinster ved øget overholdelse af kostrådene.
Madlavning, fællesmåltider og sundhed – et litteraturstudie
I denne rapport fra Københavns Universitet afdækkes eksisterende viden om danskernes måltidsvaner. Herudover undersøger rapporten sammenhængen mellem måltidets sociale dimensioner, madlavning i hjemmet og madens sundhed. Rapporten har følgende afsnit: Madkompetencer og vaner i befolkningen Hjemmelavet mad og sundhed Hjemmelavet mad socialt set Danskernes måltider Er det sundt at spise sammen? Hvad ved vi – […]
ELDORADO
København Universitets ELDORADO-projekts overordnede formål er at undersøge, hvordan kommunerne bedre kan målrette maden til de ældre, så de får lyst til at spise mere og dermed undgå underernæring.
SMAG – Skønne måltider til alle gamle
Hvidbogen SMAG – Skønne måltider til alle gamle – fra Madkulturen og Københavns Universitet om om nærende måltider med kulinarisk kvalitet til ældre.
Evidens for livsstilsinterventioner til børn og voksne med svær overvægt
Denne publikation fra Sundhedsstyrelsen og Københavns Universitet beskriver evidensen for livsstilsinterventioner med henblik på vægttab hos børn og voksne med svær overvægt.