Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020
En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at coronanedlukning i foråret 2020 resulterede i mindre sunde kost- og aktivitetsvaner.
Danskernes kostvaner 2011-2013
Undersøgelse fra DTU om udviklingen i danskernes kostvaner
Hvad betyder corona-pandemien for danskernes kostvaner?
Undersøgelsen omhandler hvad 1300 danskerne i alderen 18-65 år spiser og drikker, samt hvor meget de bevæger sig under corona-pandemien.
Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener
I dette projekt går 13 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.
Danskere spiser mest usundt lørdag og er mindst fysisk aktive søndag
Artikel fra DTU Fødevareinstituttet og Københavns Universitet om forskelle på danskernes madvaner i hverdage og weekender.
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
I Rådet for sund mad er vi i gang med at skabe et overblik over viden om danskernes vægtstatus, mad- og måltidsvaner. På den måde kan vi følge udviklingen på området og forbedre beslutningsgrundlaget for, hvilke indsatser det er hensigtsmæssigt at sætte i gang.
Sundere 0-16-årige børn i kommunen
I projektet Sundere 0-16 – årige ønsker Rådet i samarbejde med landets kommuner at udvikle good practice for at forebygge overvægt og fremme sundhed og trivsel blandt børn i alderen 0-16 år.
Råd om bæredygtig sund kost – fagligt grundlag for et supplement til De officielle Kostråd
Rapport fra DTU Fødevareinstituttet der giver et fagligt grundlag for en kommende revidering af De officielle Kostråd med råd om bæredygtig sund kost.
Danskernes kostvaner – Spæd- og småbørn 2006-2007
Rapporten fra DTU Fødevareinstituttet kigger på kosten hos danske spæd- og småbørn, og vurderer om kosten lever op til anbefalingerne.
Børn og unges måltidsvaner 2005-2008
Rapporten “Børn og unges måltidsvaner 2005-2008” fra DTU Fødevareinstituttet beskriver danske børn og unges spisevaner set ift. dagens måltider.