Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet (DANSDA)
DTU Fødevareinstituttet står i spidsen for nationale undersøgelser af danskernes kost og fysiske aktivitet (DANSDA) for at sikre et forskningsbaseret grundlag for instituttets arbejde med risikovurdering og folkesundhed nationalt og internationalt.
Danskernes kostvaner 2003-2008
I perioden 2003-2008 blev der indsamlet data om danskernes kost fra deltagere i alderen 4-75 år. Disse resulter er præsenteret i rapporten Danskernes kostvaner 2003-2008 fra DTU Fødevareinstituttet.
Køds rolle i kosten
Rapport fra DTU Fødevareinstituttet om køds rolle i kosten i forhold til den næringsmæssige værdi, samt hvilken livsstil og kostvaner der karakteriserer personer med et lavt og højt indhold af rødt og forarbejdet kød i kosten. De data der er brugt i rapporten stammer fra den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet (DANSDA) […]
Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke
DTU Fødevareinstituttet har beregnet nye tal for, hvor mange tomme kalorier, der er plads til i en sund kost for børn, unge, voksne og ældre. Resultater viser, at børn og unge indtager op til fire gange så mange søde sager og søde drikke, som der er plads til i en anbefalet kost. Danskere skal i […]
Flere overvægtige danske kvinder
Denne artikel fra DTU Fødevareinstituttet om danskeres vægtudvikling fra 2005-2008 til 2011-2013 viser, at andelen af kvinder med overvægt eller svært overvægt er steget fra 39% til 44%. Den delgruppe af kvinder, der klassificeres som havende svær overvægt, steg fra 13% til 15%. Andelen af mænd med overvægt eller svært overvægt steg derimod kun fra […]
Populære retter i danskernes aftensmad
Data fra Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2011-2013 (DTU Fødevareinstituttet) viser, at kostens indhold af svine- og oksekød, fisk og grøntsager er øget de senere år, mens kostens indhold af fjerkræ og kartofler er faldet en smule. Data fra undersøgelsen afslører også, hvordan danskerne sammensætter deres varme aftensmad og kan bruges […]
Danskernes Kostvaner 2000-2002
I perioden 2000-2002 blev der indsamlet data om danskernes kost fra fra 4120 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 4-75 år. Disse resulter er præsenteret i rapporten Danskernes kostvaner 2000-2002 fra DTU Fødevareinstituttet. Data er selvrapporterede. Der blev samtidig indsamlet oplysninger om deltagernes fysiske aktivitet og om baggrundsforhold. Interview og udlevering af kostspørgeskemaer med tilhørende instruktion […]
Danskerne er verdensmestre i slikindkøb
DTU Fødevareinstituttet har sammenlignet tal for salget af søde sager og søde drikke i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Holland, England, Italien og USA. Tallene viser, at danskere med et årligt indkøb på 6,6 kilo har det højeste indkøb af slik. Vi køber mere end svenskerne og cirka dobbelt så meget som befolkningen i England og […]
Ulighed i børneovervægt i Danmark
I denne analyse om ulighed i børneovervægt undersøger Danmarks Statistik med bidrag fra DTU Fødevareinstituttet, hvordan andelen af børn med overvægt i 2012-2018 varierer på tværs af geografi og livsvilkår som familietype, oprindelsesland og forældrenes uddannelsesniveau. Analysens hovedkonklusioner Gå på opdagelse i flere kilder om vægtstatus, mad- og måltidsvaner
Bæredygtige offentlige fødevareindkøb – status og perspektiver
Det overordnede formål med rapporten Bæredygtige offentlige fødevareindkøb – status og perspektiver fra DTU Fødevareinstituttet har været at afdække både bredden i arbejdet med bæredygtigt og sundt fødevareindkøb i den offentlige kostforplejning samt give eksempler på ”best practice” på området. Dette kan være med til at give inspiration til de enkelte kommuner, regioner og til […]