Ny Kostrådscirkel gør det nemmere at spise efter De officielle Kostråd

Hvordan ser det ud, hvis man skal spise efter De officielle Kostråd? Det viser en ny Kostrådscirkel fra Fødevarestyrelsen.

Kostrådscirklen er en visuel guide af De officielle Kostråd fra Fødevarestyrelsen. Den viser, hvor meget de forskellige madvarer skal fylde i forhold til hinanden, hvis man vil spise sundt og klimavenligt. For eksempel viser den, hvor meget grøntsager og frugt skal fylde i forhold til kød og kornprodukter. Den viser også den anbefalede mængde kød sammenlignet med bælgfrugter.

Rådet for sund mads medlemmer blev sidste år inviteret til at komme med input til, hvordan man bedst visualiserer De officielle Kostråd. De Officielle Kostråd er Rådets faglige fundament for at tale om sund mad, og vi kan i Rådet derfor også bruge den nye Kostrådscirkel til at visualisere, hvad vi mener, når vi arbejder for, at alle skal spise sundere.

Kostrådscirklen guider til mad over en uge eller to

Når man spiser efter Kostrådene er der ikke én rigtig måde at sammensætte sin mad på. Derfor viser Kostrådscirklen heller ikke alt, hvad man skal spise på en enkelt dag. Den er derimod en guide til, hvordan man kan spise i gennemsnit henover en eller to uger, og hvad der skal fylde mest og mindst i kosten.

Faglig formidling af Kostrådscirklen

I forbindelse med publiceringen af Kostrådscirklen har Fødevarestyrelsen lavet uddybende materiale til ernærings- og sundhedsformidlere. I “Fakta og faglige budskaber” er der uddybende information om de seks fødevaregrupper i Kostrådscirklen.

Find Kostrådscirklen her hos Fødevarestyrelsen