Mad, læring og trivsel i et familieperspektiv

Torsdag den 11. november inviterede Rådet for sund mad i samarbejde med Netværket for Mad og Læring til webinar.

kan man som underviser gøre mere for at få bygget bro til hverdagslivet i familierne?

Rigtig mange ildsjæle har gennem en bred vifte af undervisningsforløb involveret sig i at styrke børns maddannelse, madmod, sundhed og trivsel. Men som altid, når det handler om nye kompetencer, skal de gerne vedligeholdes, hvis de ikke skal gå i glemmebogen. På dette webinar vil vi på den baggrund, rette vores opmærksomhed mod mad, læring og trivsel set fra et familieperspektiv.

(C) Fars Køkkenskole/Hello Kitchen
  • Lotte Holm fra Københavns Universitet sætte rammen for diskussionen med afsæt i sin forskning om mad og måltider i familierne – og også fortælle os lidt om måltider og fællesskab i almindelighed.
  • Herefter giver Mette Bøgebjerg og Jonas Vigkilde, fra foreningen Hello Kitchen os indsigt i deres tanker bag – og erfaringer med – Fars Køkkenskole (der er en køkkenskole for fædre og deres børn).
  • På baggrund af sin evaluering af Fars Køkkenskole udpeger Boris Andersen fra Aalborg Universitet afslutningsvis det, han ser som de centrale problemstillinger i arbejdet med at sikre, at børnenes engagement og nye kompetencer følges op derhjemme.

Efter oplæggene modererede madsociolog Jon Fuglsang paneldebat med gode spørgsmål fra publikum.

Se eller gense arrangementet her, hvor du også finder Rådets andre online arrangementer.