Mad, læring og trivsel i et familieperspektiv
Torsdag den 11. november inviterede Rådet for sund mad i samarbejde med Netværket for Mad og Læring til webinar.
– kan man som underviser gøre mere for at få bygget bro til hverdagslivet i familierne?
Rigtig mange ildsjæle har gennem en bred vifte af undervisningsforløb involveret sig i at styrke børns maddannelse, madmod, sundhed og trivsel. Men som altid, når det handler om nye kompetencer, skal de gerne vedligeholdes, hvis de ikke skal gå i glemmebogen. På dette webinar vil vi på den baggrund, rette vores opmærksomhed mod mad, læring og trivsel set fra et familieperspektiv.

- Lotte Holm fra Københavns Universitet sætte rammen for diskussionen med afsæt i sin forskning om mad og måltider i familierne – og også fortælle os lidt om måltider og fællesskab i almindelighed.
- Herefter giver Mette Bøgebjerg og Jonas Vigkilde, fra foreningen Hello Kitchen os indsigt i deres tanker bag – og erfaringer med – Fars Køkkenskole (der er en køkkenskole for fædre og deres børn).
- På baggrund af sin evaluering af Fars Køkkenskole udpeger Boris Andersen fra Aalborg Universitet afslutningsvis det, han ser som de centrale problemstillinger i arbejdet med at sikre, at børnenes engagement og nye kompetencer følges op derhjemme.
Efter oplæggene modererede madsociolog Jon Fuglsang paneldebat med gode spørgsmål fra publikum.