Københavns Kommune logo

Københavns Kommune er nyt medlem af Rådet for sund mad

Rådet for sund mad kan byde Københavns Kommune velkommen i samarbejdet for sundere mad- og måltidsvaner i Danmark.

Københavns Kommune er ny medlemsorganisation i Rådet for sund mad, der nu tæller 31 organisationer, heriblandt tre stærke kommuner: Vejle, Aarhus og Københavns Kommune, der gennem forebyggelsesindsatser på mad- og måltidsområdet vil forbedre sundheden for sine borgere.

”I Københavns Kommune serverer vi dagligt 70.000 måltider til børn, ældre og udsatte borgere. Sunde, velsmagende måltider, hvor langt størstedelen af råvarerne er økologiske, og som med vores nye måltidsstrategi nu også bliver endnu mere klimavenlige. Med partnerskabet i Rådet for sund mad ser vi frem til at dele erfaringer med andre kommuner og virksomheder så vores måltider bliver endnu sundere, grønnere og mere velsmagende”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

I Rådet for sund mad går medlemmerne sammen om, at alle spiser sundere i fremtidens Danmark. Mange udfordringer i krydsfeltet mellem mad, måltider og sundhed er komplekse og kræver en indsats på flere niveauer for at skabe positive forandringer. Derfor er Rådet for sund mad sat i verden som et tværsektorielt offentligt-privat samarbejde, der mobiliserer alle kræfter, der vil bidrage til en national indsats for sund mad og sundere måltider i Danmark.

Kommunerne er vigtige medspillere

Landets kommuner kan spille en afgørende rolle for folkesundheden, når det gælder arbejdet med sund mad og måltider i landets institutioner og madkompetencer for den næste generation. Det er derfor vigtigt, at der sker et tæt samarbejde mellem alle relevante private og offentlige aktører med det formål, at alle spiser mere sund og bæredygtig mad.

”Vi er stolte af, at Københavns Kommune nu bliver medlem af Rådet for sund mad. Det er stærkt, at København går med i Rådet,” siger Per Preisler Christiansen, vicedirektør i Fødevarestyrelsen og bestyrelsesformand i Rådet for sund mad. ”Kommunerne er en vigtig medspiller, når vi ønsker at arbejde med rammer og strukturer omkring maden. Vi glæder os meget til at arbejde tæt sammen med Københavns Kommune om, hvordan vi kan skabe rammer for sundere måltidsvaner, og hvordan sund mad kan bidrage til en grøn omstilling”.

Koordinerede indsatser på mad-, måltids- og sundhedsområdet

I 2019 har Rådets medlemsorganisationer lagt en fælles strategi og handlingsplan for de fremadrettede aktiviteter.

Det er Rådets opgave at samle, sammentænke og koordinere indsatser på mad-, måltids- og sundhedsområdet i Danmark.

Det er Rådets ambition at kunne igangsætte længerevarende initiativer i tre større programmer, samfinansiere initiativer og tænke forankring af Rådets projekter ind fra starten.

Se Rådets initiativer her.

Kontaktinformation

Rådet for sund mad

Per Preisler Christiansen, bestyrelsesformand i Rådet for sund mad, vicedirektør for Vækst og Innovation, Fødevarestyrelsen: telefon +45 22 32 55 88 | e-mail pch@fvst.dk

Claus Egeris, sekretariatschef i Rådet for sund mad: telefon +45 28 77 41 00 | e-mail claus.egeris@raadetforsundmad.dk

Københavns Kommune

Sandra Kronmann, kommunikationskonsulent, Økonomiforvaltningen: telefon +45 24 91 44 98 e-mail m22h@kk.dk