Fem tomater i forskellige farver på række
Indlæser Begivenheder

spissundereLIVE: Hver sin ret! Men hvad skal der blive af de fælles måltidsoplevelser?

Online arrangement om madmæssig mangfoldighed 30. november 13.00-14.30

Se eller gense arrangementet her.

Vi oplever for tiden, hvordan individuelle madhensyn i stadig stigende grad udfordrer vores muligheder for fælles måltider og smagsoplevelser. Til vores næste netværksarrangement om mad og læring vil vi belyse to spørgsmål, nemlig: 1) Om de individuelle madhensyn påvirker vores fællesmåltider og 2) hvordan faget madkundskab kan være med til at tage hensyn og samtidig fremme måltidsfællesskaberne. Karen Wistoft, professor på DPU og Lone Carlson, formand for Foreningen for Madkundskab vil til arrangementet besvare de to spørgsmål.

Velkomst

Madmæssig mangfoldighed – Sentire aude & Sensus comminus v. Karen Wistoft, professor, DPU/AU
Hvordan vi spiser og smager, er civilisatorisk lige så vigtigt, som hvad vi ved og synes. Karen Wistoft præsenterer begreberne ’sentire aude’ og ’sensus communis’ og forklarer, hvordan madmæssige mangfoldighed må høre hjemme i et meningsfællesskab, der både er baseret på fornuft, følelser og smag.

Mangfoldighed i madkundskab v. Lone Carlson, formand for Foreningen for Madkundskab
Også blandt skolebørn kan man finde forskellige individuelle spisepræferencer, der fx kan være bundet op på religion, intolerance, smagspræferencer og diæter. Hvordan kan madkundskab være med til at tage hensyn til individuelle spisepræferencer og samtidig fremme måltidsfællesskaberne?

Paneldebat
Moderet samtale med oplægsholderne og spørgsmål fra publikum.

 

Gå ikke glip af lignende arrangementer. Tilmeld dig nyhedsbrev fra Rådet for sund mad.