Indlæser Begivenheder

spissundereLIVE: Færre kalorier for pengene (medlemsmøde)

Store portioner er en medvirkende årsag til, at en stadig stigende andel af danskere får overvægt. For at bremse denne udvikling og forebygge overvægt har Rådet for sund mad igangsat signaturprojektet Ja tak, lidt mindre, der vil gøre lidt mindre portioner til det nye normale. Den indsats sætter vi fokus på til dette online medlemsmøde.

PROGRAM

Velkomst

 

Betyder størrelsen noget?

Ja! siger Susanne Tøttenborg, der er projektleder på Rådets projekt Ja tak, lidt mindre. Hun fortæller, hvorfor pakker og portioner skal gøres mindre, og hvordan det går med Ja tak, lidt mindre

Kan danskerne leve uden STORKØB?

Forbrugerekspert Anne Glad giver sit bud på, om de tilbudsglade og hamstringsparate danskere virkelig er klar til at købe mindre portioner. Hun peger desuden på gode argumenter ud over sundhed, hvis der skal lidt ekstra sukker på skeen for at få budskabet til at glide ned.

Strukturelle indsatser virker

Ulla Toft, professor i sundhedsfremme og forebyggelse, fortæller om den strukturelle tilgang til forebyggelse i stedet for den individ og adfærdsbaserede tilgang. Vi spørger hende, hvordan strukturelle indsatser for vores mad og måltider kan hjælpe os til at spise sundere og ikke for meget.

Kort pause

 

Paneldebat

Arrangementet sluttes med en paneldebat, hvor Claus Egeris, sekretariatschef i Rådet for sund mad, modererer en samtale med de tre oplægsholdere

Tak for i dag