spissundereLIVE Online medlemsmøde om udbredelsen af nye kostråd – fokus på sundhed og klima
Rådets næste medlemsmøde afholdes som en online workshop. Temaet for dagen er udbredelsen af nye kostråd med fokus på sundhed og klima.
Mødet er for medarbejdere i Rådets medlemsorganisationer.
PROGRAM
Velkomst og introduktion
Per Preisler Christiansen, formand for Rådet for sund mad & Claus Egeris, sekretariatschef
De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima
Anne Pøhl Enevoldsen, enhedschef for Bæredygtig mad og sundhed i Fødevarestyrelsen
Hvordan når vi de unge? Best practice på ung-til-ung kommunikation
Emilie Roepstorff, kommunikationsansvarlig i Tænketanken Frej
Partnerskabet for klimavenlige måltider – en fælles fortælling og en
bevægelse for sund og klimavenlig mad
Lise Helene Koustrup, Miljø- og Fødevareministeriet og Mikkel Zinck Schrøder, Københavns Kommune
Workshop – vælg mellem:
1) Generation Klima
For mange børn og unge er klimaforandringer det vigtigste problem at løse i fremtiden.
Samtidig har spisevaner stor betydning for både folkesundheden og klima.
Hvordan inddrager vi de yngre generationer i Rådets arbejde for sunde og klimavenlige
madvaner?
2) Fra råd til handling
Ifølge en analyse fra Landbrug & Fødevarer ønsker fire ud af ti danskere at agere bæredygtigt
gennem deres madvalg. Hvordan kan vi med afsæt i de nye kostråd gøre det let for dem, der
er motiveret af bæredygtighed, at spise sundere og mere klimavenligt?
Opsamling og afslutning
Tilmelding
Vi tager ikke længere imod tilmeldinger, da fristen er overskredet.