Fra buffet til kuvertservering
– gladere kunder og mindre madspild
Ja tak, lidt mindre søger:
To kantiner til et forsøg med at gå fra buffet til kuvertservering
Hvad tilbyder vi
- Det er gratis at deltage
- Rådgivning og støtte fra Kræftens Bekæmpelse, e Smiley Foodwaste, Fødevarestyrelsen, Tænketanken Frej og FOA
- Plan for projektledelse fra start til slut tilpasset jeres behov
- Indledende kick-off møde hos jer, så alle relevante medarbejdere/projektgruppe engageres og informeres
- Mulighed at vise jeres kolleger og samarbejdspartnere, at I prioriterer bæredygtige valg, også på mad & måltidsområdet
Hvad kræver det af jer
- I skal bruge eSmileys Foodwaste system dagligt til at registrere jeres madspild
- Vi skal måle, hvor meget jeres gæster gennemsnitligt spiser fra buffet, og hvor meget de spiser, når I går over til kuvertservering
- I skal orientere jer i Fødevarestyrelsens officielle anbefalinger til sund og klimavenlig mad: altomkost.dk/kostraad-til-maaltider
- Vi skal måle på jeres gæsters tilfredshed med forandringen
- Vi skal følge, hvordan det går med arbejdsglæde, daglige rutiner, fagligheden, råvareforbrug mm. i køkkenet
- Løbende kommunikation
I skal
- Have 200+ daglige gæster
- Have lyst til at arbejde med madspild og portionsstørrelser – og måle på det
- Deltage i ekstern kommunikation til andre kantiner og kantinekæder på de sociale medier, bl.a. i en videoføljeton på 3-4 episoder, som følger forandringen før, midtvejs og til slut. Her skal I fortælle om, hvad forandringen betyder for arbejdsrutiner, trivsel i køkkenet, gæstetilfredshed, madspild, portionsstørrelser mm.
Hvorfor
Der er to grunde til at lave denne forandring
- Madspild er unødvendig belastning af klimaet. Og stigende fødevarepriser har også gjort det nødvendigt at få så meget ud af råvarerne som muligt.
- Overvægt: Andelen af danskere med overvægt stiger støt. Buffeter får ofte gæsterne til at øse mere op, end de egentlig har behov for. Det fører nemt til ubevidst overspisning, da mange fortsætter med at spise, selvom de egentlig er mætte. Det øger risikoen for overvægt og en lang række sygdomme. Det kan kuvertservering være en modvægt til.
Hvornår
Snarest muligt og året ud.
Kontakt
Susanne Tøttenborg
Kræftens Bekæmpelse
Projektleder Ja tak, lidt, mindre
Tel 30382303
Mail sto@cancer.dk