Kom i gang
Kontakt os, hvis du ønsker at vide mere om downsizing af fødevarer.
Downsizing betyder lidt mindre portioner, men samtidig også færre kalorier og samme gode smag.
I sekretariatet for Ja tak, lidt mindre sidder vi klar til at hjælpe, hvis I som virksomhed overvejer at downsize et eller flere af jeres produkter. Det gælder, uanset om I er fødevareproducent, kantine, restaurant, takeaway, supermarkedskæde, leverandør af måltidskasser, tankstation eller café.
Kontakt
Susanne Tøttenborg
Tel. 3525 7414 eller 30382303
sto@cancer.dk
Hvad skal downsizes?
Føde- og drikkevarer, hvor salgsenheden svarer til forbrugsenheden
- Slik og chokolade, chips
- Kager og wienerbrød
- Dessert, yoghurt, cacaomælk, smoothies og juice i portionsstørrelse
- Færdigretter, supper, frokostsalater, sandwich og wraps
- Sodavand
- Hakket kød, bacon og skinkestrimler, kød i tern.
Multipack med naturlige forbrugsenheder (vægten reduceres, ikke stykantal)
- Skiveskåret pålæg og ost, middagspølser, koteletter og bøffer, kyllingebryster
- Kiks og småkager
- Boller, knækbrød og fastfoodbrød.
Men ikke “bulk” varer, som typisk indgår som ingrediens eller spises over flere omgange
- Mejeriprodukter: Mælk, surmælksprodukter, smør, ost
- Kolonialvarer: Flåede tomater og andre dåsevarer, morgenmadsprodukter og havregryn, tørrede kikærter mm., krydderier, te og kaffe
- Leverpostej, pålægssalater, hele pålægspølser, mayonnaise og remoulade, æg
- Rugbrød og andre hele brød
- Hel fjerkræ og hele kødstykker.