Hjælp klimaet og spar penge
Store portioner fører ofte til overspisning eller madspild. Uanset hvad er det unødvendig klimabelastning og spild af penge.

Hvis vi spiser og drikker mere, end vi har brug for, belaster vi klimaet unødvendigt, og vi bruger flere penge, end vi behøver. Storkøb giver ofte storforbrug – og sikkert også mere madspild.
Ca. 24 % af danskernes klimabelastning stammer fra aktiviteter, der er forbundet med at producere, transportere, lagre, tilberede og bortskaffe fødevarer. Klimabelastningen kan nedsættes, hvis vi vælger planterigt, lokale fødevarer, passende portioner og pakkestørrelser og undgår madspild.
Madspild koster en gennemsnitsfamilie op til 7.000 kr. om året.. Det er mange penge i en tid med stigende priser på bl.a. fødevarer og energi. Ønsket om at undgå overvægt, mindske madspild og holde husholdningsbudgettet i ave er måske grunde til, at hver tredje forbruger svarer, at de hellere vil have lidt mindre portioner end prisstigninger.
Podcast: Spis mindre portioner, undgå madspild og spar penge

Hør mere om sammenhængen mellem pakke- og portionsstørrelser, madspild, klima og økonomi i podcasten Spis mindre portioner, undgå madspild og spar penge med Selina Juul fra Stop spild af mad og Susanne Tøttenborg fra Kræftens Bekæmpelse.