Sund og klimavenlig mad i professionelle køkkener I dette projekt går 14 medlemmer i Rådet for sund mad sammen om at fremme sund og klimavenlig mad baseret på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima i professionelle køkkener i Danmark.
Netværk for mad og måltider i daginstitutioner, skoler og fritidsinstitutioner I dette netværk går en række af Rådets partnere sammen om at skabe et forum for sparring og netværk. Netværket er målrettet de af Rådets partnere, der har interesse i og arbejder med mad og måltider i daginstitutioner, skoler, fritidsinstitutioner og lignende.
Sunde og klimavenlige hverdagsretter Med udgangspunkt i de retter, som danskerne kender og er trygge ved, vil medlemmer af Rådet for sund mad samarbejde om at udvikle og formidle viden om, hvordan disse retter kan gøres sundere og mere klimavenlige.
Maddag 2020 Med maddag fejrer vi hvert år de fælles måltider i daginstitutioner og sætter fokus på, at mad kan meget mere end at mætte små maver. I år fejres Maddag på institutioner rundt om i landet den 16. september under temaet rødbeder.
Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner I Rådet for sund mad er vi i gang med at skabe et overblik over viden om danskernes vægtstatus, mad- og måltidsvaner. På den måde kan vi følge udviklingen på området og forbedre beslutningsgrundlaget for, hvilke indsatser det er hensigtsmæssigt at sætte i gang.
Klimaanprisninger I Rådet for sund mad ser vi det som en vigtig opgave at hjælpe til at træffe klimavenlige og sunde valg i indkøbssituationen. Med dette projekt afklares, hvilke anprisninger der kan bruges om mad og måltider i reklamer og anden markedskommunikation.
Sundere 0-16-årige i kommunen I projektet Sundere 0-16 – årige ønsker Rådet i samarbejde med landets kommuner at udvikle good practice for at forebygge overvægt og fremme sundhed og trivsel blandt børn i alderen 0-16 år.
Ja tak, lidt mindre Med Ja tak, lidt mindre sætter vi fokus på den mængde, vi spiser og drikker. Det er en forebyggelsesindsats mod overvægt, som har til formål at øge tilgængeligheden af og efterspørgslen efter lidt mindre portioner og pakkestørrelser.
Sunde fødevarer til mennesker med diabetes Dette projekt har fokus på at øge viden og information om de sunde valg af fødevarer, til personer med diabetes, og dermed gøre det let og overskueligt for dem at lægge de rette fødevarer i indkøbskurven.
Spis Sundere Scenen på Folkemødet Rådet for sund mad ønsker sammen med sine medlemsorganisationer at skabe en fælles scene på Folkemødet. Scenen hedder Spis Sundere Scenen og sætter fokus på mad, måltider og sundhed.
Anprisninger af grøntsager Danskerne vil gerne vide mere om sundhed, ernæring og ansvarlighed. Men hvad og hvordan må man egentlig anprise? Projektet Anprisninger af grøntsager har kortlagt hvad og hvordan, man må anprise på emballage og i kommunikation omkring grøntsager.
Kritisk Tænkning – mad og sundhed Med Kritisk tænkning ønsker Rådet for sund mad at have fokus på den stigende skepsis og forvirring i forhold til mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier.