Resultater fra kvalitativ og kvantitativ undersøgelse
Gennem en kvantitativ undersøgelse blandt mennesker med diabetes og en kvalitativ undersøgelse blandt sundhedsprofessionelle, peger denne rapport på, hvilke eksisterende mærkningsordninger, støtteværktøjer og redskaber der er kendskab til, hvilke der anvendes i praksis, og hvilke ønsker der er til nye støtteværktøjer og redskaber. I undersøgelsen blev der også spurgt ind til forhold omkring indkøbssituationen og i hvilke situationer, det er svært at vælge sunde mad- og drikkevarer.
Svarene fra de to undersøgelser danner vidensgrundlag for udvikling af nye støtteværktøjer, redskaber og initiativer, der kan gøre det lettere at træffe sunde valg, når der lægges varer i indkøbskurven. Det er der bl.a. kommet en opdateret indkøbsguide og app ud af.
Idekataloget er udviklet som del af projektet Sundere fødevarer til mennesker med diabetes – et samarbejde under Rådet for sund mad mellem Kost og Ernæringsforbundet, Sundhedsstyrelsen, Komiteen for Sundhedsoplysning og Diabetesforeningen.