De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima
Fødevarestyrelsen har opdateret De officielle Kostråd. Kostrådene består nu af syv enkle anbefalinger til at spise sundere og mere klimavenligt.
Du kan finde mere materiale og læse meget mere om kostrådene på altomkost.dk
Det er første gang, at kostrådene tager klimahensyn med i anbefalingerne. Heldigvis går sunde spisevaner og klimahensynet hånd i hånd. I grove træk handler det om at vælge mere af den mad, der er god for både sundhed og klima, imens vi skruer ned for dem, der er mindre gode. Mindre kød og flere grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Sådan lyder det i Danmarks nye officielle kostråd. Syv enkle anbefalinger til morgenmaden, mellemmåltidet, madpakken og middagsbordet skal gøre danskerne sundere og samtidig give klimaet en håndsrækning.
Det, vi spiser og drikker, har betydning for både vores sundhed og klimaet. Derfor viser De officielle Kostråd vejen til mad og drikke, der er sund og samtidig klimavenlig. Gode måltider med sund og klimavenlig mad kan give nydelse, glæde og velvære, og gode måltider kan spille en væsentlig rolle i vores sociale liv.
Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen står bag De officielle Kostråd. De er udviklet på baggrund af forskning og rådgivning fra DTU Fødevareinstituttet og i dialog med en bred vifte af interessenter – heriblandt Rådet for sund mad.
Rådet for sund mad og De officielle Kostråd
Rådet for sund mad baserer sit arbejde på De officielle Kostråd. Det kommer blandt andet til udtryk i vores vision, der lyder, at alle spiser sundere. Med det mener vi, at flere spiser i større overensstemmelse med De officielle Kostråd fra Fødevarestyrelsen, og dermed får sundere madvaner. For at opnå det, samarbejder Rådets medlemsorganisationer om initiativer, der alle bidrager netop til det.