Årsmøde 2024

D. 25. april blev der holdt årsmøde i Madkastellet. Det var en indholdsrig dag med god stemning og gode dialoger på tværs af medlemmer. Dagen sluttede af med et spændende indlæg fra Chris Macdonalds om hvad der skal til for at ændre forbrugernes vaner i en sundere retning.

Dagen startede med generalforsamling, hvor Rådets bestyrelsesformand gennemgik Formandens beretning. Katrine fortalte lidt om de tanker hun havde for Rådet, samt hvilke kompetencer og syn hun tager med ind i Rådets arbejde.

Derudover var der udvalgt fire inspirationens cases fra Rådets medlemmer.

  • Projekt:          Bælgfrugternes dag – v. Pia Heidi Nielsen/FOA
  • Projekt:          Den nationale Grøntuge – v. Simon Rask/Fødevarestyrelsen
  • Netværk:       Netværk for sundhed og klima i professionelle køkkener – v. Karin Fisker/Fødevarestyrelsen
  • Initiativ: Digitale grønne skub: Sådan inspirerer vi til en mere planterig kost – v. Ann-Camilla Kjælpe/Arla

Dagen blev afsluttet med inspirationsoplæg fra Chris Macdonalds. Chris gav os, på sin meget kloge og underholdende facon et kærligt indspark om, at det at få forbrugerne til at øndre adfærd i en sundere retning, desværre er op ad bakke. Vi er som individer, så programmerede i de valg vi tager på baggrund af den viden, vaner, venner og værdier, som vi hver især har med os. Og samtidig er vi også meget påvirket af de stimuli vi møder i indkøbssituationen, så det kan være svært at træffe de sundere valg, selvom intentionen var der. Men heldigvis er der meget vi sammen kan påvirke, når blot vi gør det i forpligtede fællesskaber og det er netop et af formålene med Rådet, nemlig at få os til at arbejde sammen om at ændre forbrugerens mad og måltidsvaner i en sundere retning og det var der også flere eksempler på i løbet af dagen.

Tusind tak til alle der bidrog til en god og indholdsrig dag.