Et halvt savoykål

Årsmøde i Rådet for sund mad

Sund mad og bæredygtighed

Programmet for årsmødet den 12. marts er nu på plads. Vi starter dagen med et emne, der optager mange: sund mad og bæredygtighed. I Rådet for sund mad arbejder vi ud fra den tilgang, at sund mad kan gå hånd i hånd med bæredygtig og klimavenlig mad. Men hvordan bliver den mad, vi spiser, både sundere og mere bæredygtig? Det vil Anne Dahl Lassen og Ellen Trolle fra DTU Fødevareinstituttet gøre os klogere på.

Der er ingen tvivl om, at Maddanmark taler meget om klimavenlig mad. Men har det smittet af på forbrugerne? Det fortæller Lars Aarup, kommunikations- og analysechef i Coop, om i hans oplæg med titlen “Plantefars eller plantefis.” 

Københavns Kommune vil med deres Mad- og måltidsstrategi forstærke indsatsen for bæredygtige måltider. Franciska Rosenkilde, Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, kommer og fortælle om, hvordan en kommune kan tage ansvar for sund og klimavenlig mad.

Hvad skal Rådet samarbejde om?

Siden oktober har mange af Rådets medlemsorganisationerne været involveret i at udvikle forslag på initiativer, som vi skal samarbejde om i Rådet. På årsmødet pitcher medlemmer deres forslag for hinanden, så alle får mulighed for at byde ind på initiativerne.

Generalforsamling

Årsmødet fungerer også som Rådets generalforsamling. I år er bestyrelsen på valg.

Se hele programmet her.